HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika ostao bez vozačke dozvole. Vozio je prebrzo

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

DUBROVAČKOM gradonačelniku i saborskom zastupniku Mati Frankoviću oduzeta je vozačka dozvola zbog prebrze vožnje.

Kako Index neslužbeno doznaje, Franković je prometni prekršaj počinio 6. listopada na državnoj cesti D8 kod naselja Gruda u Općini Konavle.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo, Franković je vozio 105 km/h. Podsjetimo, policija tolerira 10 posto od dopuštene brzine. Kako je ograničenje bilo 60 km/h, Franković je vozio nešto više od 34 km/h brže od dopuštenoga.

Zbog brze vožnje on je kažnjen s tri tisuće kuna te mu je oduzeta vozačka dozvola na mjesec dana. Novčanu kaznu koja mu je određena prekršajnim nalogom on je odlučio platiti.

Zamolili smo Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku za službenu potvrdu ove informacije, no odgovor do zaključenja teksta nismo dobili.

Evo što kažu iz Grada Dubrovnika

Zamolili smo i Ured gradonačelnika za komentar, evo što su oni odgovorili.

"Nastavno na Vaš upit gradonačelnik Mato Franković je dobio rješenje kako je na području Konavala točnije kroz mjesto Gruda vozio brzinom od 105 km/h, čime je vozio više od dozvoljene brzine, a što je evidentirano kamerom za nadzor brzine.

Gradonačelnik Franković je vozio privatni osobni automobil jer je već na početku mandata obnašanja dužnosti gradonačelnika odbio voziti službeni automobil na koji ima pravo.

Sukladno navedenom riješenu gradonačelnik je imao pravo uložiti žalbu na isto ili prihvatiti isto te platiti 2/3 kazne u iznosu od 2000,00 kn a kao mjera za navedeni prekršaj određuje se oduzimanja vozačke dozvole na mjesec dana.

S obzirom na to da se gradonačelnik Franković smatrao krivim zbog prebrze vožnje nije želio uložiti žalbu već je odmah uplatio iznos od 2000,00 kn sama uplata navedenog iznosa smatra se priznavanjem krivnje te mu se automatski oduzela dozvola na period od mjesec dana", napisali su iz Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, HDZ-ov Mato Franković od 2017. godine gradonačelnik je Dubrovnika. U ovom sazivu sabora je od 2020. godine. 

Pročitajte više