HDZ-ov kandidat se na Fejsu hvalio jurnjavom od 230 km/h. Policija: Ne možemo ništa

Foto: Facebook/HDZ-OBZ

MARIJAN PERAN, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Belog Manastira, na svom Facebook profilu se pohvalio jurnjavom od 230 kilometara na sat.

Fotografiju snimljenu u automobilu koji juri 230 kilometara na sat je na Facebooku objavio 2. veljače 2018. godine. Jedna osoba mu je pod tom fotografijom ostavila komentar: "Gledaj tamo kod mosta desno... radar!!"

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj smo provjerili jesu li oni upoznati s ovom fotografijom i što kane poduzeti po pitanju mogućeg teškog prometnog prekršaja. Policija je nakon toga dva dana prikupljala informacije, da bi na kraju zaključila da u ovom slučaju - ne mogu poduzeti ništa.

Policija: Iz fotografije nije moguće utvrditi elemente kao što su datum i identitet vozača

"Uvidom u fotografiju nije moguće utvrditi elemente poput datuma, lokacije, marke vozila, kao niti identitet vozača koji upravlja sa spornim vozilom, a što je neophodno za procesuiranje prekršaja", odgovorili su nam iz policije.

Policija, jasno, ima na raspolaganju i druge mogućnosti utvrđivanja i procesuiranja prekršaja kao što je kontaktiranje mogućeg počinitelja prekršaja, ali u odgovoru Indexu kao da su zaboravili na sve ono što su mogli napraviti. 

Kontaktirali smo i Marijana Perana, ali nije imao vremena za naša pitanja, a na mail nam nije odgovorio. Odgovor ćemo objaviti kad i ako ga primimo.

Nakon što smo kontaktirali policiju, prije nego što je Peran saznao zašto ga tražimo, gotovo sve fotografije na njegovom profilu postale su nedostupne.

Tko je Marijan Peran?

Peran je 2016. godine postao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Beli Manastir, a već iduće godine je došao na poziciju direktora lokalne Stanouprave. Izabran je i za vijećnika u Županijskoj skupštini, a sudjeluje i u radu Odbora za dodjelu priznanja u Belom Manastiru.

Sudeći po njegovim Facebook statusima, Peran je uvjereni HDZ-ovac i vjernik te veliki obožavatelj bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Na Peranovom profilu su objavljene i brojne fotografije s poznatim HDZ-ovcima, poput župana Ivana Anušića i premijera Andreja Plenkovića. 

Često objavljuje i fotografije na kojima pozira uz Porsche Cayenne, čija cijena se ovisno o modelu kreće između 110 i 230 tisuća eura.

Pročitajte više