HDZ-ov lokalni šerif pijan slupao službeni auto

Foto: HDZ.hr

VODITELJ Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma Damir Dekanić (49) koji je i član predsjedništva i županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, te načelnik Općine Andrijaševci, u alkoholiziranom je stanju, vozeći službeni automobil, sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila 29. travnja oko 21.30 sati u mjestu Rokovci, doznaje Telegram.

Vukovarska policija, ne navodeći ime vozača, potvrdila je kako je ”49-godišnjak iz Rokovaca, pod utjecajem alkohola (1,06 g/kg), upravljao Škodom vinkovačkih registracijskih oznaka na korištenju kod javnog poduzeća, a kretao se iz smjera Vinkovaca u smjeru Rokovaca kada je dolaskom do kućnog broja 1, u Ulici Blace, udario u zadnji dio Renaulta đakovačkih registracijskih oznaka koje je u tom trenutku nepropisno skretalo preko pune linije na kolni prilaz. U Renaultu su se nalazile četiri osobe, od kojih je jedna lakše ozlijeđena”.

Priznao da je popio

”Navedenom 49-godišnjem vozaču dodatno je izuzet uzorak krvi i urina poradi daljnjeg vještačenja”. Nakon dobivenih rezultata, stoji na kraju odgovora PU Vukovarsko srijemske, navode kako će protiv vozača zbog izazivanja prometne nesreće biti podnesen obvezni prekršajni nalog, dok je vozačici drugog osobnog vozila, 28-godišnjakinji iz Đakova, naplaćena novčane kazne zbog počinjenog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

"Prije polaska kući popio sam dvije čaše vina", komentirao je kratko Dekanić. Popravak Škode vrijedne oko 200.000 kuna platit će, kako je rekao, iz vlastitog džepa.

Vinkovački HDZ-ovac i šef podružnice Hrvatskih šuma tog je dana zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem, te dožupanom Josipom Dabrom u Vinkovcima bio na otvorenju parka ispred zgrade bivšeg PIK-a Vinkovci, ogromne zgrade koju su od Grada Vinkovaca kupile Hrvatske šume.

Pročitajte više