HDZ-ova karlovačka vijećnica dio oporbe i javnosti nazvala četnicima

NA AKTUALNOM satu karlovačkog Gradskog vijeća HDZ-ovka Ivanka Grčić je dio javnosti i oporbe usporedila s "rušiteljima iz 1991. godine".

Sve je počelo kada se Grčićeva zahvalila karlovačkom gradonačelniku i gradskim službama koje su omogućile ostanak Doma u Turanjskim Novakima "takvim kakav je zamišljen".
"Drago mi je što je ponašanje ove Gradske uprave bilo na tragu one Hrvatske kojoj su se građani Turnja nadali '91. kad su napuštali svoje domove. Ponašanje, na žalost, dijela oporbe i dijela javnosti bilo je na tragu onih koji su 91. rušili na Turnju. Nadam se da su nešto naučili", kazala je Grčić i izazvala žestoku reakciju oporbe, piše Radio Mrežnica.

Dom izgrađen bez dozvola

Tako joj je SDP-ovac Mladen Rakočević rekao da je ranjen na Turnju i da su oni isti. "Neka pita ministra obrane je li bio u vojsci, je li se sa Srbima dogovarao oko svog stana", uzvratio je vijećnici Rakočević i dodao da su to teške uvrede. Na opasku vijećnice Grčić osvrnuo se i SDP-ovac Josip Benčić koji je kazao da je i on 1991. godine bio na Turnju te da je to što je izrekla uvreda.

Raspravu je pokušao smiriti HDZ-ovac Damir Mandić koji je kazao da nekada ljudi kažu i ono što ne misle. "Mislim tu na ovu priču s Turnja", kratko je zaključio Mandić. Podsjetimo da je predsjednik Gradske četvrti Turanj državni tajnik u MORH-u Željko Goršić, a da je spomenuti Dom izazvao mnogo bure u javnosti, jer je izgrađen bez ikakvih dozvola, a priključena mu je voda i struja. Ovih dana je donesena odluka da se taj Dom legalizira i prepiše u vlasništvo Grada Karlovca.

Pročitajte više