HDZ-ova zastupnica o prijedlogu Mosta: Vođenje granice nećemo prepustiti aktivistima

Foto: Pixsell/Patrik Macek

Saborska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice Maja Grba-Bujević je danas reagirala na subotnji istup saborskog kolege Zvonimira Troskota iz Mosta i poručila da se upravljanje državnom granicom "neće prepustiti kojekakvim avanturistima i aktivistima". Dodala je da takvi "zakure vatru pa odu".

Troskot je premijera Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića nazvao mlakonjama, zagovarao postavljanje vojske na granicu s Bosnom i Hercegovinom i spomenuo mogućnost samoorganiziranja lokalnih zajednica jer, po njegovoj ocjeni, država ne djeluje prikladno za migrantske krize. Načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić upozorio je na strah mještana od migranta koji ilegalno prelaze državnu granicu.

"Ovuda migranti prolaze svakodnevno. Specijalna i granična policija posao odrađuju vrhunski"

Grba-Bujević je poručila da "kolega Troskot povremeno turistički svrati u Karlovačku županiju, uglavnom kad je ljudima teško, napravi malo nereda i - to je sve". "O migrantima skrbi hrvatska policija najbolje što može i zna uvažavajući zakone. Migranti će još dugo biti nazočni, kao i na drugim prijelazima u Europi", rekla je Grba-Bujević.

Njezin stranački kolega, umirovljeni časnik i ratni vojni invalid Drago Tokić je rekao da se kao stanovnik sela Gornja Brusovača osjeća sigurno. "Ovuda migranti prolaze svakodnevno. Specijalna i granična policija posao odrađuju vrhunski, jako dobro su opremljeni i nema propusta na granici", naveo je Tokić i dodao da je Andrić "običan politikant koji huška narod i želi privući medije radi ostvarenja vlastitog interesa".

Načelnik je donedavno bio član HDZ-a, a Grba-Bujević je ustvrdila da županijske i državne vlasti nisu zapostavile tu općinu i da je u nju uloženo posredstvom raznih projekata ukupno 19 milijuna kuna.

Pročitajte više