HDZ-ovac Habijan: Lex Agrokorom spašeno je gospodarstvo

Foto: FaH

SABORSKI zastupnik HDZ-a Damir Habijan, odgovarajući na optužbe oporbe da vlada ne štiti nacionalne interese u slučaju Fortenove, podsjetio je da je lex Agrokorom spašeno 150 tisuća dobavljača, gospodarstvo i turistička sezona, a da su zastupnici oporbe glasali protiv tog zakona.

Habijan: Oporbi to očito nije u interesu

"Interesantan je narativ oporbe oko Fortenove i lex Agrokora koji je identičan onome što govori Todorić, očito su na istoj liniji", izjavio je Habijan u saboru i podsjetio da su zastupnici oporbe bili protiv lex Agrokora.

Istaknuo je da je lex Agrokorom na pravni i pametan način izbjegnut kolaps hrvatskog gospodarstva te spašeno 150 tisuća dobavljača, turistička sezona i OPG-ovi, a ne samo trgovačko društvo Agrokor.

"Lex Agrokor je vlada napravila kako bi sačuvala hrvatsko gospodarstvo, a to očito oporbi nije u interesu", ustvrdio je Habijan pitajući što bi bilo da ga je oporba uspjela srušiti.

Podsjetio je da je dug Agrokora iznosio 7.8 milijardi eura te da je ulaskom prinudne uprave i s novom kompaniji Fortenova on značajno smanjen. Za saslušanja na saborskom Antikorupcijskom vijeću Habijan je ponovio da su protuzakonita, odnosno protivna saborskom Poslovniku.

Radi se o maloj i tužnoj predstavi, smatra Habijan

"Vidjeli smo sugestivna pitanja te nametanja teza predsjednika Vijeća Nikole Grmoje (Most) i dobro je da je javnost to vidjela, da se radi o maloj i tužnoj predstavi", rekao je Habijan kritizirajući način na koji je Grmoja vodio sjednicu.

"Nije primjereno da osoba koja je pozvana da javno svjedoči i govori ono što zna bude neprestano prekidana i da joj se stavlja u usta nešto što nije izrekla", rekao je Habijan o saslušanju bivšeg predstavnika radnika u Nadzornom odboru Ine Bože Mikuša ne želeći ulaziti u sadržaj svjedočenja.

Pročitajte više