HDZ-ovac ilegalno uzeo 790.000 kuna s računa općine: "Ja se zakona ne držim slijepo, opet bih napravio isto"

Screenshot: Nova TV

ŠKABRNJA je jedna od najsiromašnijih općina, a iz nje se nezakonito uzimao novac, utvrdila je to Državna revizija. HDZ-ov načelnik Nediljko Bubnjar i njegova zamjenica u dvije su godine sa žiro računa općine podigli više od 790.000 kuna, javlja Nova TV.

Novac je trebao biti namijenjen projektima, no oni do danas nisu realizirani. Kako navodi Bubnjar, dio novca potrošen je na pripremu projekata i usluge konzaltinga.

Stanovnici kritiziraju načelnika kojemu je ovo treći mandat, a on poručuje: "Ponovno bih jednako postupio jer sam tim novcem pomagao općini".

Nezakonito financijsko poslovanje u općini Škabrnja uopće ne uznemiruje HDZ-ovog Bubnjara.

"Ja se zakona ne držim slijepo"

"Pribjegao sam malo improvizaciji, bio sam svjestan da su to nekakve nepravilnosti. Ja se zakona ne držim slijepo, to su rekle i neke povijesne osobe. Bitno je da nema pronevjere i da nitko ne uzima za sebe", navodi.

Iz Revizije su poručili da se projekti trebaju financirati putem ugovora, a ne tako da načelnik podiže gotovinu putem kartice i na taj način plaća onome tko obavlja uslugu.

"Državni ured za reviziju je za financijske izvještaje i poslovanje općine Škabrnja za 2016. izrazio nepovoljno mišljenje, jer je utvrđeno neracionalno i neučinkovito raspolaganje sredstvima. Između ostalog zbog podizanja gotovine sa žiro računa općine od 2014. do 2016. u iznosu od 792.130 kuna za nenamjenske pozajmice i za realizaciju projekata, koji do konca 2016. nisu realizirani. Potraživanja po ovoj osnovi koncem 2016. iznose 660.500 kuna", poručili su iz Revizije.

Podsjetimo, Škabrnja je mala općina. Prema popisu iz 2011. Općina Škabrnja imala je 1776 stanovnika, a 1413 stanovnika je živjelo u naselju Škabrnja. Inače, u Škabrnji živi etnički čisto hrvatsko stanovništvo rimokatoličke vjere.

Pročitajte više