Evo tko su ljudi koji sjede u povjerenstvu koje tvrdi da Čavajda treba roditi

Foto: FaH;Marko Prpić/PIXSELL; YouTube

MINISTAR Vili Beroš danas je izjavio da se sastalo sedmeročlano stručno povjerenstvo KBC-a Zagreb i donijelo zaključak da bi trebalo pokušati liječiti dijete Mirele Čavajde jednog dana kad se, i ako, ono rodi.

"Njihovo je stručno mišljenje da je moguće neurokirurško liječenje, naravno ako porod prođe dobro. Treba utvrditi je li maligni, dobroćudni tumor ili krvarenje koje izgleda kao tumor. Ako je tumor, može se kirurški. Ovaj tumor je takav da svojim položajem i veličinom nije pritisnuo likvorske putove i doveo do razvoja hidrocefalusa, što je značajno.

Njihov stručan stav je da bi trebalo pokušati liječiti dijete. Svi liječnici koji su položili Hipokratovu zakletvu moraju razmišljati na takav način ako postoje opcije za liječenje. Naravno, nitko ne garantira uspjeh liječenja", rekao je Beroš. 

Neslužbeno smo doznali da to povjerenstvo čine specijalist neuroradiolog Marko Radoš, specijalistica neonatologinja-intenzivistica Ruža Grizelj, specijalist dječje neurokirurgije Hrvoje Jednačak, specijalistica dječje onkologije Jasminka Stepan Giljević, pedijatar Milivoj Novak, internist onkolog Stjepko Pleština i specijalist ginekologije i opstetricije Ante Čorušić. 

Dr. Radoš u Duvnu promovira kandidata HDZ-a 1990

Prof. dr. Marko Radoš rodom je iz Duvna, općine Tomislavgrad. Na zadnjim izborima 2020. godine u videoporuci pozivao je ljude da glasaju za kandidata stranke Hrvatski nacionalni pomak i HDZ 1990 Ivana Buntića. Evo kako ga je predstavio:

"Na duvanjskoj visoravni oduvijek su se rađali časni i pošteni ljudi. Gospodin Ivan Buntić jedan je od njih. Mladi, energični, iznimno dobro obrazovani čovjek koji želi svom kraju i svima nama zajedno bolju budućnost. Želimo li da nam duvanjski prostor, općina Tomislavgrad kroz narednih četiri godine napreduje, pomiče se ka boljem, glasajmo za Ivana Buntića i Hrvatski nacionalni pomak", poručivao je Radoš, a Buntić je kasnije i pobijedio. 

Profesor Marko Radoš gostovao je nedavno u emisiji TV Laudato. Govorio je o tome kako se moderna medicina nosi s moždanim udarima. TV Laudato za sebe ističe da se bavi promicanjem kršćanskih vrijednosti. 

Dr. Jednačak gostuje na katoličkoj TV Laudato

Gost Laudato TV-a je i Hrvoje Jednačak, specijalist neurokirurg, čija je uža specijalnost dječja neurokirurgija. On je također u povjerenstvu.

Najpoznatije ime sastava koje je odlučivalo o tome što bi žena trebala učiniti sa svojim djetetom, bez da se nju išta pita, jest Ante Čorušić. On je nesuđeni HDZ-ov ministar zdravstva za kojeg se vjeruje da je desno krilo HDZ-a.

Trenutno je zaposlen kao šef Rebra, a u stranci obnaša funkciju predsjednika HDZ-ova Odbora za zdravstvo. Često gostuje u emisijama na državnoj televiziji, kad god se pojavi neki problem vezan za žensko zdravlje, odnosno kad god zdravstveni sustav demonstrira koliko okrutan može biti prema trudnicama.

Dr. Čorušić je HDZ-ovac, pokušao je uhljebiti sestru šefa klinike

Čorušić je trebao biti imenovan ministrom zdravstva za vrijeme vlade Tima Oreškovića, ali je Most stavio veto na njegovo imenovanje, nakon čega je postavljen na čelnu poziciju u najvećem bolničkom centru u zemlji. Index je svojevremeno spominjao Čorušića kad je KBC Zagreb pokušavao uhljebiti sestru šefa klinike. Natječaj je poništen dan nakon Indexovog upita.

>>Na Rebru pokušali uhljebiti sestru šefa klinike. Očajno su to izveli

Posao u Klinici za očne bolesti dobila je dr. A.J., sestra dr. T.J., inače predstojnika iste te klinike. Sestra se javila za posao u klinici koju vodi njen brat. I dobila je posao. A sve je odobrio i potpisao ravnatelj Rebra, odnosno KBC-a Zagreb, dr. Ante Ćorušić.

Autore spolnog odgoja prozvao pedofilima, a zakon o potpomognutoj oplodnji ubijanjem nedužnih

"To nije primjereno hrvatskoj većinskoj kulturi i svjetonazoru. Radi se o diktaturi duhovnog proletarijata. I ako imaju vlast, a dobili su je legitimno, nemaju pravo kao manjina određivati kako će se ponašati većina", govorio je Ćorušić u vrijeme SDP-ove vlade. Autorima zdravstvenog odgoja poručio je da su "kvaziznanstvenici, partijski činovnici, aparatčiki pa i pedofili".

Ima problem i s medicinski potpomognutom oplodnjom. Više je puta, naime, dao naslutiti da bi kao ministar ponovno zabranio zamrzavanje embrija.

Ante Ćorušić tada je rekao kako novi zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji smatra protunaravnim i usmjerenim protiv očinstva.

"Mi smo jedina vrsta na ovoj planeti kojoj je Bog rekao 'ne ubij', a upravo se ovim zakonom omogućuje ubijanje nedužnih i nevinih, ubijanje onih koji se ne mogu braniti. Dijete rođeno postupcima izvantjelesne oplodnje je također božji dar. Sporan je način. Da bi dobili jedno dijete ovakvim postupcima umjetne oplodnje kao što sugerira novi zakon, vi morate desetero njegove braće i sestara žrtvovati", rekao je svojedobno Ćorušić

Dr. Novak tvrdio je da ne zna ništa o svećeniku koji dira pacijentice po bolnici

Idući član povjerenstva je Stjepko Pleština. On je desna ruka Ante Čorušića, njegov zamjenik u KBC-u Rebro. Ujedno je i predstojnik Klinike za onkologiju. U povjerenstvu je i Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor.

Kad se njegovo ime googla, izađe zanimljiv članak manjinskog tjednika Novosti naslova "Šef Opus Dei uznemiravao me u bolničkoj sobi". Trudnica u ispovijesti priča kako ju je u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici u Zagrebu dva puta dodirima budio svećenik, i to u vrijeme kad nisu posjete.

Na popisu su i dvije doktorice

Žali se da nepoznatog muškarca nije pozvala u tu sobu i nije joj jasno kako je mogao samo tako ući u bolničke prostorije i dirati je dok spava. Izjavu daje Milivoj Novak, čovjek zadužen za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor koji kaže da nema pojma ni o čemu, dok sam svećenik govori da ima dozvolu uprave bolnice jer kako bi se inače našao u zgradi.

Na popisu osoba koje su bile u povjerenstvu još su i Ruža Grizelj te Jasminka Stepan Giljević, specijalistica dječje onkologije.

Pročitajte više