HDZ-ovac Opara ustao protiv Glunčića i ministra, traži posljedice za njegovu izjavu

Ilustracija: Index (FaH, Facebook)

PREDSJEDNIK saborskog odbora za obrazovanje i znanost i kandidat za splitskog gradonačelnika, Andro Krstulović Opara odgovorio je Sabini Glasovac na njene prozivke da brani državnog tajnika Matka Glunčića.

U svojoj objavi na Facebooku, HDZ-ovac Opara je napao i državnog tajnika Matka Glunčića, koji je prošlog tjedna rekao da su naši učenici na PISA testu postigli loše rezultate jer su na njemu sudjelovala i djeca s posebnim potrebama te pripadnici nacionalnih manjina.

"Izjava državnog tajnika Glunčića je bila nedopustiva i omalovažavajuća i zaslužuje osudu svakog odgovornog čovjeka. Državni dužnosnici moraju biti svjesni posljedica izgovorene riječi.

Stoga se nadam da će o izjavi državnog tajnika Glunčića saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, kojem sam na čelu, raspravljati već na sljedećoj sjednici. Naravno, to će tako biti ukoliko oporba bude napustila taktiku opetovanja današnjeg showa koji  je puki spin i populizam, a kojem je posljedica po drugi put opstrukcija izbora članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Što će na njegov najnoviji istup reći u HDZ-u?

Očito je da nekima nije do funkcioniranja krovnog tijela hrvatske znanosti. Apeliram stoga na odgovornost i profesionalnost svih članova Odbora, koji uostalom upravo zbog toga i postoji", zaključio je Opara na Facebooku.

Ovo nije prvi put da se Opara protivi odlukama HDZ-a koje se donose u Zagrebu. Tako je nedavno ustao u zaštitu Cammea i zatražio liberalizaciju tržišta dok je ministar Butković najavljivao obračun s njima, a i već nekoliko godina podržava projekt Našeg Hajduka i provođenje Zakona o sportu, što brojni njegovi stranački kolegame ne gledaju sa simpatijama.

Pročitajte više