HDZ-ovka vrijeđala Orešković, ona joj odgovorila: Bando lopovska

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Na ustrajavanje oporbe da se hrvatski sabor odmah raspusti i raspišu izbori za novi saziv, o čemu sabor raspravlja od srijede poslijepodne, HDZ-ov Goran Ivanović iza ponoći je odgovorio nudeći joj besplatne izborne slogane.

"SDP-ov bi slogan mogao biti 'Stanujete fiktivno, naplaćujte aktivno', Možemo 'Mi travu ne kosimo, mi ju motamo', Mostov 'Budi Spiderman, umreži se sa nama', SSiP-ov 'Kleknimo skupa', slogan Centra 'Sve ostaje u obitelji' itd.", šaljivo je predložio zastupnik. 

Burić: Orešković je klevetnica koja mrzi HDZ

Njegov prijedlog uslijedio je nakon što su teške riječi razmijenile HDZ-ova Majda Burić i Dalija Orešković (SSIP).

Burić je zastupnicu SSIP-a prozvala da je sve branitelje nazvala karcinomom hrvatskog društva, da je klečeći molila neke suspektne ljude za posao, da je članica pet-šest stranaka koje joj služe kao bankomat. "Vi ste klevetnica, klevetnička banda, koja mrzi HDZ, a vjerojatno i sama sebe", rekla joj je Burić.

Orešković: Mislite li da su branitelji za to ginuli, bando lopovska?

Orešković je HDZ prozvala da podriva demokratski karakter države, da lešinari na braniteljima, da je državu pretvorio u zemlju lopova i mafijaša na vlasti. "Mislite li vi da su branitelji za to ginuli, bando lopovska", vikala je prema Burić i HDZ-ovim zastupnicima.

"Predsjednik Republike Zoran Milanović za Orešković je rekao da mu je najveći zez, no to njoj nije dovoljno, ona drži moralne lekcije, ona sve zna, iznad svega je", rekao je Ivanović.

Pročitajte više