HDZ-ovci se neugodno iznenadili nakon skupa s Plenkovićem. Na autima ih čekale kazne

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

HDZ-ovci su se neugodno iznenadili kad su izašli sa skupa na kojem su bili s predsjednikom te stranke i aktualnim premijerom Andrejem Plenkovićem. 

Naime, u dvorani Gradski vrt u Osijeku jučer se slavio 34. rođendan HDZ-a. Sve je zapravo bio predizborni skup, na kojem je Plenković upućivao poruke o Milanovićevoj kandidaturi i, kako se kaže, galvanizirao HDZ-ove članove i simpatizere uoči izbora 17. travnja. 

32 HDZ-ovca pod brisačima dočekale kazne od 75 eura

No kad su se HDZ-ovci zaputili prema svojim autima, koje su odlučili parkirati što bliže dvorani u kojoj se održavao skup, pod brisačima ih je dočekalo neugodno iznenađenje. 

Na 32 auta HDZ-ovci su zatekli kazne od po 75 eura, javio je Jutarnji list. Dok je Plenković slao oštre poruke Milanoviću i HDZ-ovce uvjeravao kako će ga pobijediti, osječki su komunalci vrijedno išli redom od auta do auta, fotografirali njihove položaje kao dokaz počinjenog prekršaja i ostavljali uplatnice.

Nije ih u tome pokolebala činjenica da su u isto vrijeme u dvorani bili i njihovi šefovi, predvođeni HDZ-ovim gradonačelnikom Ivanom Radićem, koji se i sam obratio na skupu od oko 2000 ljudi, među kojima su bili ministri, župan i drugi. 

Komunalci su odradili posao koji će u osječku gradsku blagajnu donijeti minimalno 2400 eura.

"Na dan 15. ožujka 2024. godine prometno i komunalno redarstvo Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu postupalo je u skladu sa svojim ovlastima i propisima. Komunalno redarstvo zabilježilo je 36 prekršaja. Izdana su dva upozorenja i 34 kazne.

Na lokaciji kod sportske dvorane Gradski vrt izdane su ukupno 32 kazne. Sve aktivnosti su provedene transparentno i u skladu s pravilima, a s ciljem osiguravanja reda i sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i građana Osijeka", odgovorili su Jutarnjem iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka.

Pročitajte više