Bijesne poruke na HDZ-ovom Fejsu: "U poviesti nije bilo takvog sotonskog okota"

Screenshot: Facebook

"PROKLETO vam ime i sime na deveto kolino. Dabogda sve što je od vas poteklo nikad mira i zdravja ne ima. Amen", samo je jedna od poruka na službenoj Facebook stranici HDZ-a nakon što je u saboru izglasana ratifikacija Istanbulske konvencije.

Naime, HDZ se na svom statusu pohvalio kako je propala "već peta oporbena inicijativa za izglasavanje nepovjerenja članici ili članu vlade te da je Sabor danas donio važnu odluku odnosno ratificirao Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji''.

Birači HDZ-a teško se mire s tom odlukom, a svoje nezadovoljstvo iskazuju na društvenim mrežama, ili bolje reći - iskaljuju. Isto tako, iako se Istanbulska konvencija bavi pravima žena, najžešće kritike na račun HDZ-a stižu s profila žena.

"Danas se osječam posramljeno i ppniženo, jer je u Hrvatskom Saboru , usvojena IK, te je pokazana samovolja vrha stranke HDZ-a. Zaista nevjerojatno, ponosite se usvajanjem IK uz pomoć stranke, koja je 1990 godine glasovala protiv samostalnosti RH. Hvala časnim zastupnicama i zastupnicima, koji su se izjasnili protiv, svi ostali izdali ste svoj narod!!!!!!!!", poruka je s profila stanovite Marice Rumisek.



Neki teško mogu suspregnuti bijes zbog današnje odluke.

"U poviesti Hrvata takvog sotonskog okota nije bilo", poruka je Nade Jurinčić kojoj pripada i autorstvo uvodnog statusa. Mnogi kažu kako je ovo zadnji put da će glasati za HDZ.



"Bravo Hadezeovci, izdajnici i jude svoje domovine i svoga naroda Dobit ćete k.... na slijedećim izborima", jedna od poruka ispod HDZ-ovog statusa.

"Zelim vam sto vise toplih ,bratsko transvestitskih, onih sljedbenika", još je jedna poruka koja dolazi sa ženskog profila, onog Nataše Šimunić. Snježana Pavlović dio "sramote" današnjom odlukom spremna je i podijeliti.



"Sramim se umjesto vas izdajnici", piše Nataša dok Ivana Kalažić ima nimalo lijepu poruku za HDZ: "Okaljali ste sve sta je sveto....gnjide izdajnicke."

Kako je u katoličko-patrijarhalnim društvima i red, iako su žene bile najžešće, najviše lajkova ipak je dobio komentar s muškog profila.



"Samo do slijedečih izbora. Gubite na svim poljima. I ova štraca i grevio će vam doći glave. To vam kaže čovjek koji je 27 godina bio glasač ove nevjerodostojne stranke", oprostio se od HDZ-a stanoviti Davor Šešo.

Pročitajte više