HDZ-ovka: Tomašević, Puljak i SDP-ovi gradonačelnici zavukli ruku u džep građana

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica HDZ-a Danica Baričević prozvala je danas sve gradonačelnike i načelnike, posebice one iz SDP-a, Možemo i Centra, koji su uslijed poreznih izmjena odnosno ukidanja prireza odlučili povećati porez na dohodak umjesto da omoguće povećanje plaća građanima.

"Dok vlada HDZ-a rasterećuje hrvatske građane i radi sve da im unaprijedi život, SDP, Možemo i Centar opterećuju, uzimaju i otimaju građanima Hrvatske svugdje gdje su na vlasti", kazala je Baričević u govoru na slobodnu temu u ime svog Kluba.

"Tomašević, Puljak i SDP-ovi gradonačelnici u Sisku, Varaždinu i Rijeci su zavukli ruku u džep građana"

Vjerovali smo da će svi načelnici i gradonačelnici dati obol poreznoj reformi i povećati plaće građanima, a što radi Tomislav Tomašević (Možemo) u Zagrebu, Ivica Puljak (Centar) u Splitu ili SDP-ovi gradonačelnici u Varaždinu, Sisku i Rijeci, svi su zavukli ruku u džep građana i povećali poreze na dohodak, dodala je.

Kao primjer Baričević je izdvojila i Supetar na Braču gdje je gradsko vijeće odlučilo povećati porez na dohodak na najvišu dopuštenu stopu, povećati paušalni porez za iznajmljivače po krevetu za 67 posto i povećati porez za kuće na odmor za 250 posto. 

"To je samo jedan od licemjernih poteza gradonačelnice Ivane Marković i nabijanje harača građanima Supetra kako bi i dalje krpala vlastitu nesposobnost", rekla je zastupnica HDZ-a.

Pavliček: Za razliku od DP-a, Suverenisti nikada neće prihvatiti suradnju sa strankama koje su im nesrodne

Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) u slobodnom govoru odgovorio je na napade iz Domovinskog pokreta poručivši da za razliku od njih Suverenisti nikada neće prihvatiti suradnju sa strankama koje im nisu srodne.

Ni jedan član Predsjedništva nikada nije bio član HDZ-a za razliku od članova Domovinskog pokreta, kazao je Pavliček puštajući snimke u kojima čelnici DP-a ne isključuju suradnju s HDZ-om, SDP-om.

"Takve izjave nikada nećete čuti od Suverenista, a mi smo svoje partnere izabrali i to je Most", poručio je Pavliček.

Pročitajte više