HDZ-ovog pobjednika u Lici iznerviralo Indexovo pitanje o Mamiću, otišao je

Foto, Video: Index

HDZ je relativni pobjednik izvanrednih izbora za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije i to sa 35,7 posto osvojenih glasova, a ta pobjeda, kako je u nedjelju navečer rekao nositelj liste Marijan Kustić, pokazuje da je HDZ najjača politička opcija unatoč ranijim anketama koje su pokazivale izjednačenost s listom Darka Milinovića. 

Kustić je na proslavi u Gospiću dao izjavu za Index.

"Pokazali smo da smo najjača stranka u Ličko- senjskoj županiji. Pred nama je rad. Cijelo sam vrijeme govorio, izlazile su razne ankete, rekao sam da su najbolja anketa danas nakon 19 sati. To se pokazalo, dobili smo duplo više nego Milinović", rekao je Kustić.

Što se tiče koalicije, kaže da će razgovarati sa svima.

Komentirao je podršku Zlatka Dalića rekavši da mu je to on uputio kao prijatelj.

"Pokazalo se da županija želi promjenu. To su pokazali rezultati", rekao je Kustić dodavši da će pričati sa svima pa tako i sa Milinovićem.

"Ovo su rezultati koje smo očekivali", dodao je.

Otišao nakon pitanja o Mamiću

"Nije to iskorišteno, mi smo prijatelji, nije to bila politička poruka. Dalić i ja surađujemo, to mi je poslao kao prijatelj. On se politikom ne bavi. Bio je i ostao moj prijatelj", rekao je Kustić koji je inače HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture.

"Nije ništa iskorišteno, ne vidim ništa sporno. On je izbornik cijele Hrvatske, ja bi njemu dao kao prijatelj dao podršku. Mislim da prijatelj prijatelju treba dati podršku", dodao je

Nedavno se Kustić tako u BiH slikao s nepravomoćno osuđenim bjeguncem Zdravkom Mamićem.

Večeras nam nije želio odgovoriti jesu li još prijatelji.

"Ne, ne, ovo je pobjeda", rekao je Kustić i otišao od novinara Indexa.

Pitali smo ga i o ministrici Žalac, ali je kazao kao ni to ne želi komentirati.

Pročitajte više