Hebrang i Jandroković: Prosvjednici su anarhisti koji namjerno izazivaju nasilje i kaos!

"PROBLEM su oni koji se u prosvjedima skrivaju iza branitelja a zapravo žele izazvati kaos, destrukciju i nasilje. Prvi put su u Hrvatskoj prosvjednici nasrnuli na policiju, oni žele nasilje i kaos. To je opasno zbog pridruživanja EU, našeg gospodarstva i turizma. Ne trebaju nam slike poput onih sa Bliskog istoka. Ulazak u EU je točka na i pobjede u Domovinskom ratu", rekao je danas član predsjedništva HDZ- Gordan Jandroković koji je uz predsjednika kluba zastupnika HDZ-a Andriju Hebranga održao u sjedištu HDZ-a konferenciju za novinare uoči braniteljskog prosvjeda na Trgu bana Jelačića.

Hebrang: To su anarhisti

"To su anarhisti", rekao je Hebrang o današnjem skupu te je sve pozvao na demokratski dijalog. Hebrang je potom spomenuo kako Vlada Jadranke Kosor ima 130 mjera za izvlačenje zemlje iz  iz krize. Kao glavni problem u gospodarstvu Hebrang vidi posljedice rata i činjenicu da država godišnje izdvoji 10% iz proračuna na posljedice rata.

"Nikako ne prihvaćamo ideju o nacionalizaciji banaka, ne prihvaćamo program devastiranja narodne imovine, prihvaćamo dijalog, ideju i razgovor. Pozivamo svih da nam šalju prijedloge", rekao je Hebrang.

Bunite se ali sačuvajte dostojanstvo

Branitelje je nazvao ovozemaljskom hrvatskom svetinjom bez koje ne bi bili na pragu ulaska u EU i podsjetio kako je HDZ ispravio nepravde koje je braniteljima nanijela Račanova koalicija. "Kao članica EU Hrvatska će bolje rješavati ekonomska pitanja i probleme branitelja jer će sjediti za stolom gdje se odlučuje. Želimo da Hrvatska ostane uljuđena, dostojanstvena, civilizirana i demokratska zemlja.

"Svi koji se bune opravdano, neka sačuvaju svoje hrvatsko dostojanstvo", zaključio je Hebrang.

Jandroković je kazao kako je prema istrazi koju su u Hrvatskoj obavile nadležne institucije Tihomir Purda nevin i da je prioritet Vlade da se on što prije vrati u Hrvatsku. Potom se osvrnuo na aktualne prosvjede i optužio prosvjednike da namjerno izazivaju nasilje i kaos.

Pročitajte više