Hebrang: Lešinarskim metodama pokušali su na mene politički linč

BIVŠI ministar zdravstva Andrije Hebrang komentirao je svoju bolest, te napade na njega zbog operacije u Austriji. Kazao je kako napadi na njega nisu bili zato što je išao u Austriju, već je razlog jednostavno bio politički linč, i to s lešinarskim metodama.

"Nisu mi dali priliku da se koliko-toliko oporavim, da dođem, da se suočimo licem u lice, oči u oči, pa da otvoreno razgovaramo. Nego su me napadali dok sam bio tamo, dok sam se borio za goli život. To je, dakle, definitivno lešinarenje i ja takav dio novinara nazivam nekrofilima" - rekao je Hebrang u razgovoru za Globus dodajući kako su jezgre napada bili oni ljudi čija su politička uvjerenja sasvim suprotna njegovima – Željka Antunović, Željka Ogresta, Hloverka Novak-Srzić, te razni listovi lijeve političke osovine.

"Među njima je dio agresivnih političkih transvestita. Sve njih vodi nemoral, pa kad vas ne mogu srušiti živog i zdravog, rušit će vas dok se borite za goli život" - komentirao je Hebrang.

Njegov odlazak na liječenje u Austriju u hrvatskoj je javnosti izazvao burne reakcije, a mnogi su se pitali kako bi sad trebali ići na liječenje u hrvatske bolnice, kad ni sam ministar zdravstva nema povjerenja u hrvatske liječnike. Hebrang, međutim, tvrdi da se radi o sasvim drugačijoj situaciji.

"Naravno da vjerujem u hrvatsko zdravstvo. I ja, i moja supruga i sva moja djeca uvijek su se liječili u hrvatskim bolnicama. Ali sad je situacija bila nešto drugačija. Preporučena mi je laparoskopska operacija koju u Hrvatskoj nitko samostalno ne izvodi. Napravljeno je desetak takvih zahvata u Zadru i dva u Zagrebu, ali nisu ih samostalno napravili naši liječnici nego prof. Vodopija iz Slovenije i to je bio razlog zašto sam odabrao inozemnu kliniku. HZZO plaća takvu operaciju u inozemstvu, a to su lako zlonamjernici mogli utvrditi" - objasnio je Hebrang za Globus razloge svoje operaciju, te je dodao kako je sve troškove snosio sam.

Bivši ministar zdravstva navodi i kako je mir bio jedan od razloga za odlazak u inozemstvo, pa je naveo kako su se novinari penjali po stablima dok je Gojko Šušak ležao u bolnici kako bi ga fotografirali. Zato je mislio kako će u Austriji imati mir od novinara.

Hebrang se nakratko osvrnuo i na političku situaciju u Hrvatskoj. Kazao je kako je u Sanaderu prepoznao lidera koji može Hrvatsku uvesti u Europu.

"Ono što je Sanader napravio za Hrvatsku na međunarodnom planu višestruko je jače, bolje i kvalitetnije od onog što je napravio aktualni predsjednik države" - komentirao je Hebrang dodajući kako je vani pojam hrvatske promidžbe Sanader, a ne Mesić.

Pročitajte više