Hebrang napao Čačića: "Brzo vozi, sporo investira, devastira Zelenu Puntu i laže, kad će istraga?"

ANDRIJA HEBRANG tijekom Aktualnog sata uputio je pitanje Karamarku: Hoće li pokrenuti istragu protiv Čačića?.

"Čačić je kupio naselje Zelena Punta u Kukljici na otoku Ugljanu 2001. godine kada je bio član lijeve koalicije i ministar. Kupio je to naselje jer je imao povlaštene informacije. Zapustio ga je, ništa nije investirao u njega, otpustio je zaposlene, ukinuo tisuće turističkih ležajeva. Devastirao je naselje i pretvorio ga u trulež i hrđu", započeo je Hebrang napad na Čačića zaključujući pritom da Čačić "brzo vozi, ali sporo investira" te se predstavlja gospodarstvenikom.

Hebrang je podsjetio i da je Ana Lovrin pitala Čačića zašto je to sve napravio, a on joj je odgovorio tvrdi Hebrang: Nisam mogao investirati jer općina nije donijela planove.

"Naravno, uputili smo se tamo i utvrdili sljedeće: 2007. godine kada HDZ preuzima lokalnu vlast te nailazi na katastrofalno stanje koje je ostavila HNS-ova vlast, a koja nije donijela nikakve planove kako bi pogodovala Čačiću. Dakle, Čačić devastira naselje, a o razlozima laže. Ministre Karamarko, hoćete li pokrenuti istragu jer kriminal u pretvorbi ne zastarijeva", upitao je Hebrang Karamarka koji je odgovorio potvrdno.

I Krunoslav Markovinović iz HDZ-a obrušio se na Čačića zbog njegovog Coninga pa je postavio pitanje ministru Popijaču koji je pak kratko rekao: "Mislim da je i to pitanje trebalo ići Karamarku".

"HDZ prljavštine ima na bacanje"

Na optužbe iz HDZ-a reagirao je HNS-ov voditelj Odnosa s medijima. U priopćenju koje je poslao stoji kako je "krajnje vrijeme zastupnici organizacije koja se istragama pravosudnih organa pokazala kao leglo kriminala i korupcije u hrvatskoj politici prestanu optuživati druge za ono što su sami stvorili."

"HDZ je još kroz pretvorbu i privatizaciju započeo pljačku hrvatskih građana koja se nastavlja i do današnjih dana, što zorno pokazuju pravomoćne presude onima kojima su procesi završili i puni zatvori pritvorenih HDZ-ovih uglednika kojima procesi još nisu završili, a sumnjiči ih se za krađe vlastitog naroda u višestrukim milijunskim iznosima", nastavlja Kolman te dodaje kako ne treba uopće spominjati bivšeg premijera i predsjednika stranke kojeg su svi kao božanstvo veličali, na čelu sa sadašnjom premijerkom, a koji sada leži kao bjegunac od pravde u inozemnom zatvoru.

"Istovremeno, njegovi nasljednici koje je vlastoručno postavio pokušavaju uvjeriti hrvatsku javnost da s njim nemaju nikakve veze. Bacanje prljavštine po drugim ljudima, koji k tome od svoje odgovornosti nikada nisu i neće bježati, jedino je što HDZ radi, umjesto da vodi zemlju iz krize u koju ju je sam i doveo. Naravno, to ni ne čudi s obzirom da HDZ jedino prljavštine i ima na bacanje."

Pročitajte više