HEP osvaja Sloveniju - struju će prodavati i "Slovenskim železnicama"

Foto: Index

HEP je danas u Ljubljani sa Slovenskim železnicama potpisao Ugovor o opskrbi električnom energijom. Ugovor za razdoblje od tri godine, vrijedan 26,5 milijuna eura potpisali su Dušan Mes, generalni direktor Slovenskih železnica i Pavao Bujas, direktor HEP Energije-Ljubljana. Zahvaljujući do sada sklopljenim ugovorima o opskrbi električnom energijom, HEP će u 2017. godinu, u segmentu prodaje poslovnim kupcima ući s udjelom od 12,5 posto prodaje na slovenskom tržištu, priopćili su iz HEP-a.

HEP već opskrbljuje niz velikih kupaca u Sloveniji. Zelenom električnom energijom (100 posto iz obnovljivih izvora) opskrbljuje Grad Ljubljanu u sklopu ugovora vrijednog 12 milijuna eura. Osim s Ljubljanom HEP ima ugovore s brojnim drugim tvrtkama i institucijama poput Luke Koper, MOL-a Slovenije (za opskrbu benzinskih postaja), Cimosa, NC Planice, Kazališta Ljubljana, Kazališta Maribor, NLB banke, aBanke, Hotela Bernardin te Zavoda za gozdove.

Jukić: Dali smo najpovoljniju ponudu

"Iznimno smo zadovoljni što smo dali najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom i sklopili ugovor na tri godine u vrijednosti  26,5 milijuna eura s jednim velikim i  važnim kupcem kao što su Slovenske železnice. Riječ je o najvećem  poslovnom uspjehu HEP-a na slovenskom tržištu koji dokazuje da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca. Zahvaljujući do sada sklopljenim ugovorima o opskrbi električnom energijom, HEP će u 2017. godinu, u segmentu prodaje poslovnim kupcima ući s udjelom od  12,5 posto  prodaje na slovenskom tržištu. U  narednim godinama očekujemo daljnji razvoj našeg poslovanja i ostvarenje još značajnijeg udjela kako na slovenskom tržištu, tako i na drugim susjednim tržištima", kaže Perica Jukić, direktor HEP-a.

HEP je u poslovnom segmentu na slovensko tržište električne energije ušao 2012. godine i na tržištu djeluje tvrtka-kći HEP Trgovine – HEP Energija. Veličina HEP-a, reference na domaćem tržištu na kojem opskrbljuje gotovo sve najveće kupce električne energije, vlastita proizvodnja koju karakterizira povoljni proizvodni miks, jamče sigurnost opskrbe HEP-ovih kupaca i u Sloveniji.

Pročitajte više