Hercegovačko-neretvanski MUP nema informacija da se general Gotovina krije u Mostaru

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačkoneretvanske županije nema nikakvih informacija o tome da se bilo koji bjegunac Haškog tribunala nalazi na području Hercegovačkoneretvanske županije, rekao je glasnogovornik MUPa te županije Srećko Bošnjak.

On je komentirajo napis u najnovijem broju zagrebačkoga tjednika Globus u kojemu se prenosi izjava glavne haške tužiteljice Carle del Ponte da se odbjegli hrvatski general Ante Gotovina krije u Mosatru.

Po Bošnjakovim riječima ni druge agencije za zaštitu zakona s kojima kontaktira MUP Hercegovačko-neretvanske županije za sada ne raspolažu informacijama da se general Gotovina skriva na mostarskom području.

"Kad bismo raspolagali takvim saznanjima, ne bi bilo nikakvih razloga da ne ispunimo svoje zakonske obveze", rekao je glasnogovornik aludirajući na zakonsku obvezu uhićenja haških bjegunaca, pa tako i generala Gotovine.

Glavna haška tužiteljica nekoliko je puta već javno iznijela tvrdnju da se odbjegli hrvatski general Ante Gotovina skriva u većinskim hrvatskim područjima BiH, odnosno u Hercegovini. U izjavi, kako je prenosi tjednik Globus, Carla del Ponte je prvi puta preciznije spomenula ime nekoga grada, odnosno Mostara, u kojem se, prema njezinim informacijama, skriva general Gotovina.

Pročitajte više