Herman uvjerljivi pobjednik na HDZ-ovim izborima u Zagrebu, evo još rezultata

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Aktualni predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman u nedjelju je na unutarstranačkim izborima ponovno izabran na tu dužnost, a nakon pobjede je pozvao članove stranke na zajedništvo i predani rad kako bi na idućim lokalnim izborima preuzeli odgovornost za vođenje Zagreba.

Mislav Herman osvojio je 3341 glas, dok je njegov protukandidat Pavo Kostopeč dobio 1931 glas članova zagrebačkog HDZ-a.

Nakon izborne pobjede pozvao je zagrebački HDZ na zajedništvo i predani rad kako bi na idućim lokalnim izborima preuzeli odgovornost za vođenje Grada Zagreba, poručivši kako je zagrebački HDZ jedinstvena snaga u kojoj za svakoga člana ima mjesta.

Herman je zahvalio članovima zagrebačkog HDZ-a što su izašli na izbore i poklonili povjerenje njegovu timu, istaknuvši da je to bila timska pobjeda. Za potpredsjednike su izabrani članovi Hermanovog tima - ministri Nikolina Brnjac i Josip Aladrović te Mario Župan i Frane Barbarić. 

Na pitanje novinara je li njegova pobjeda početak napada na mjesto zagrebačkog gradonačelnika, poručio je da je to započelo onim danom kada je izabran novi gradonačelnik (Tomislav Tomašević).

"Mi se svaki dan borimo za bolji život u gradu Zagrebu. Možda smo se s našim unutarstranačkim izborima na trenutak odmakli od te naše borbe, ali već sutra nastavljamo - ne tamo gdje smo stali, nego od tamo gdje smo krenuli. To je po gradonačelničku funkciju u Gradu Zagrebu", poručio je Herman. 

Promjene u više županija

Po dosadašnjim informacijama, na unutarstranačkim izborima je do promjene u vodstvu županijskih organizacija HDZ-a došlo u Šibensko-kninskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Po neslužbenim rezultatima, za predsjednika šibensko-kninske organizacije HDZ-a izabran je aktualni šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je pobijedio dosadašnjeg županijskog šefa Nediljka Dujića, a za predsjednika Županijske organizacija HDZ-a Krapinsko-zagorske županije izabran je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović. On je na izborima pobijedio Zdravka Tušeka.

U HDZ-u su u nedjelju održani izbori za predsjednike i potpredsjednike 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a te u Gradu Zagrebu za predsjednike i potpredsjednike organizacija HDZ-a 17 gradskih četvrti i Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Vice Mihanović nije imao protukandidata

I splitski HDZ je birao novo vodstvo. Novi-stari predsjednik splitskog HDZ-a je Vice Mihanović.

"Prije svega od srca zahvaljujem svim vrijednim članovima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi izbora, kao i svim članovima koji su iskoristili svoje pravo glasa te se odazvali na izbore. Potom zahvaljujem i čestitam svom užem timu koji predstavlja politiku kontinuiteta, kolegama izabranim potpredsjednicima Stipi Čogelji, Ivici Kusiću i Toniju Tomasu.

Unatoč tome što nismo imali protukandidate, na izbore se odazvao velik broj članova, što pokazuje da ljudi itekako osjećaju odgovornost prema stranci i društvu te žele da se njihov glas čuje.

Vaše povjerenje obvezuje moj tim i mene da, osnaženi novim stranačkim legitimitetom, nastavimo započeti rad u stranci i Gradskom vijeću. U tom smislu iskazano zajedništvo planiramo demonstrirati u prvom redu kroz konstruktivan i predan rad u Gradskom vijeću na korist svih građana Splita", napisao je Mihanović na Fejsu.

Uskoro opširnije

Pročitajte više