HGS i HDZ protiv HSP-a: Portolanu Županijske ljekarne mimo volje šefa Upravnog vijeća

MATE PORTOLAN novi je šef Županijskih ljekarni. Izabralo ga je Upravno vijeće, ali ne i predsjednik Hrvoje Tomasović, šef splitskog HSP-a, koji je nedavno smijenio Portolana nakon što ga je uhvatio da zapošljava unatoč zabrani ministra Darka Milinovića. Kao da se nije ni dogodilo. 

Posao za Bajića

Portolana su progurala dva HDZ-ovca iz Vijeća, ljudi od posebnog povjerenja Krune Peronje, šefa županijskog HDZ-a. Mimo Tomasovića raspisali su natječaj, a onda izabrali Portolana.

"Izbor i natječaj su ilegalni, time bi se trebalo pozabaviti Državno odvjetništvo", kaže Tomasović.

Zbog Peronjinog inzistiranja na Portolanu, Kerumu se zaklimala donedavno sigurna većina u Gradskom vijeću, jer je Tomasović tražio da presiječe neugodnu situaciju i iz Upravnog vijeća Ljekarni izbaci neposlušne HDZ-ovce.

Kerum to nije obavio, i dalje je u ljubavi s HDZ-om u Županijskoj skupštini pa je situacija pred sjednicu Gradskog vijeća u srijedu i dalje krajnje neizvjesna. HSP je otkazao poslušnost, upitna je i Milica Cipci iz SU-a...

HDZ i HGS i dalje u dogovoru

Peronja se ne uzbuđuje previše. "Izabrali smo najboljeg kandidata, sukladno dogovoru HDZ-a i HGS-a. Bila je dovoljna većina u Upravnom vijeću", kaže Peronja, koji kao odvjetnik zastupa mnogobrojne jedinice lokalne uprave kojima vlada njegova stranka.

Nije samo problema imao s Tomasovićem u Ljekarnama. Peronja je iz upravnih vijeća Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo potjerao HDZ-ove kadrove Krešu Sučića i Željka Grčića. Nisu htjeli slijepo slušati stranačku politiku i prepustiti vodeća mjesta ustanova Kerumovim kadrovima pa su smijenjeni.

Pročitajte više