HGSS rano ujutro kreće u jednu od najvećih akcija u povijesti, evo o čemu se radi

Foto: HGSS

JOŠ od 16.11. traje intenzivna potraga na Velebitu (područje Libinje, južni Velebit) za nestalim 81-godišnjakom, kojemu se nakon što je dovezao sina na paraglajding gubi svaki trag. Od tada do danas, nestalu osobu HGSS je tražio svaki dan ali na žalost bez pozitivnih rezultata.
 

Stoga se za danas organizira jedna od najvećih potraga HGSS-a do sada, uključeno je više od 20 Stanica HGSS-a, prisustvovati će gotovo 200 članova, sa svim raspoloživim resursima; potražnim psima, dronovima, bespilotnim letjelicama, tragati će se i helikopterom HRZ-a, a sve sa ciljem da se završi agonija i neizvjesnost obitelji nesretnog.

Spašavatelji se okupljaju večeras u Starigradu, Paklenica, gdje će voditelji potraga razraditi detaljan plan rada za sutra, a sama potraga kreće u 7.00 u jutro.

Podsjetimo, Josip Cindrić iz Bibinja prije desetak dana popeo se na Velebit sa svojim sinom Josipom. Josip mlađi je paraglider, a otac je s njim išao asistirati mu. Mlađi Josip je poletio i to je posljednji put da je vidio oca.

Obavijestio je HGSS, pokrenuta je potraga za ocem - ali bez uspjeha. Sredinom tjedna je objavio i nagradu od 100 tisuća kuna za onoga tko mu nađe oca. Ne zanimaju ga informacije, kaže, nego samo pronalazak.

"Nakon što sam poletio s Velebita, otac me trebao čekati na dnu. Nije ga bilo. Čekao sam, vratio se na mjesto gdje smo se rastali, ali nije ga bilo. Ni ljudi koji su ga trebali vidjeti da se spušta prema dnu, rekli su mi da ga nisu vidjeli. Ne znam što se dogodilo", rekao nam je Josip.

Pročitajte više