Hitchcock na Malešnici: Pobjesnjela vrana napadala ljude, najmanje četvero ozlijeđenih

IZ POLICIJSKE uprave zagrebačka doznajemo kako je u naselju Malešnica mačka pojela vrani mlado pa se ljutita ptica obrušila na ljude.

U tom ptičjem napadu su najmanje četiri osobe ozlijeđene pa je stigla i hitna pomoć. Doznajemo kako je jednog muškarca vrana napala kada je izlazio iz diskonta Kajto.

Vrana napala još jučer

Indexovoj redakciji javio se čitatelj koji kaže da ga je vrana na Malešnici napala još jučer. "Stavio sam slušalice u uši, išao sam prema autobusnoj stranici na Vrapču kad me odjednom nešto udarilo u glavu. Osjećaj je bio kao da me netko udario šakom. Okrenuo sam se onako poluzbunjen i nije bilo nikoga. Onda sam vidio da je na podu vrana, samo je stajala i gledala me", rekao nam je Josip Božić.

"Nastavio sam svojim putem, još sam se par puta okrenuo, ali ona je i dalje bila na istom mjestu. Kad sam se uhvatio za glavu, bila je krvava", kaže Božić i dodaje kako napad nije nikom prijavio niti je išao doktoru.

Kao iz Hitchcockovog filma

Tijekom dana je trajala akcija smirivanja i hvatanja pobjesnjele ptice koja je ostala bez svoga potomstva te krenula u osvetničku akciju. Cijela situacija podsjećala je na poznato djelo majstora filmskog horora Alfreda Hitchcocka "Ptice".

Iz policije je priopćeno kako se ptica kandžama i kljunom okomila na njih troje, ali vjerojatno ima još osoba koje nisu prijavile napad vrane. Sve je započelo kada je mačka pojela jedno mlado, dok je drugo palo u grmlje. Tada je vrana krenula u obranu svojeg potomstva.

No, nedugo nakon što je mačka pojela i drugo mlado, vrana se udaljila. Iz policije tvrde da su kontaktirali stručnjake koji su im rekli da se radi o normalnom ponašanju za vrane pa se ne očekuju novi napadi.

Na mjesto događaja su upućeni vatrogasci, kao i veterinari iz Zoološkog vrta koji su sa stabla skinuli prazno gnijezdo.

Pročitajte više