Hloverka ipak ne prelazi na Novu TV

HLOVERKA NOVAK-SRZIĆ, voditeljica i urednica emisije "Otvoreno", unatoč navodno dobroj ponudi s Nove TV neće prijeći u konkurentsku TV kuću, već će ostati na HTV-u, jer je, kako nam je kazala, tamo zadovoljna.

"Veseli me što me traži konkurencija, to što sam tražena znači da sam dobar novinar." - kazala je Novak-Srzić u razgovoru za Index dodajući kako je spremna na sve moguće kazne.

"Trenutno sam kažnjena time što imam najviše šiht na HTV-u, uz Gorana Milića." - dodala je.

Kazne se spominju jer su neki Hloverki spočitnuli sukob interesa u vođenju emisije Otvoreno o povratu ambalaže. Udruga zelenih imala je primjedbe na vođenje te emisije, a i sam državni tajnik Nikola Rožinski joj je nakon emisije rekao da je u sukobu interesa jer je njen otac proizvođač sokova.

"To je klevetnički, uvredljivo i smiješno. Ja sam po službenoj dužnosti morala obraditi tu temu i držim da sam je profesionalno odradila. I dalje držim da je taj pravilnik o prikupljanju ambalaže štetan za hrvatsko gospodarstvo. Budući da je Pravilnik na Ustavnom sudu bit će još emisija o toj temi. "- kazala je Hloverka dodajući kako se ponekad u živom programu znaju izgubiti nijanse i pretjerati.

A.H.

Pročitajte više