Hloverka Novak Srzić: Branit ću prava Tončice Čeljuske jer ne treba odgovarati za tuđe grijehe!

"BRANIT ću njena ljudska, ženska i profesionalna prava. Nitko ne može i ne treba odgovarati za tuđe grijehe pa tako ni ona. To što se dogodilo s njenim suprugom nema nikakve veze s njenom profesionalnošću i radom", rekla je za Index o slučaju HTV-ove voditeljice i urednice Dnevnika Tončice Čeljuske glavna urednica Informativnog programa Hrvatske televizije Hloverka Novak Srzić, dodajući kako je za nju priča o tome završena.

Na taj je način Srzić komentirala informaciju o tome da je Ravnateljstvo HRT-a tražilo micanje Tončice Čeljuske iz Dnevnika i potvrdila kako je ona sama stala u žestoku obranu urednice Dnevnika.

> Muž Tončice Čeljuske osuđen na dvije i pol godine zatvora

Podsjetimo, 54-godišnji Zlatko Čeljuska, suprug HTV-ove voditeljice i urednice Tončice Čeljuske, osuđen je na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od dvije i pol godine zbog prijevare i krivotvorenja, a sličan se postupak protiv njega vodi i na Županijskom sudu u Zadru, gdje ga se tereti da je švicarskom Hrvatu za 100.000 eura prodao zemljište koje nije bilo njegovo. Čeljuska je osuđen jer je 2002. godine krivotvorio osobnu iskaznicu akademskog slikara i kipara Renea Hollosa te preprodao njegovu zemlju za 210.000 njemačkih maraka.

Čeljuska je tvrdio kako nije kriv i pokušavao dokazati da je u trenutku potpisivanja ugovora bio na Hvaru sa suprugom i prijateljima, što je pokušao ilustrirati fotografijom s ljetovanja na kojoj nije bilo datuma. Tončica Čeljuska je, nakon što je protiv njenog supruga podignuta optužnica, tvrdila kako je to zabuna i tumačila da on nije kriminalac, ali sud je iskaze članova obitelji i njegovih prijatelja odbacio, te ih okarakterizirao kako neuvjerljive i proturječne u pojedinostima.

I.M.
Screenshot: HRT

Pročitajte više