Hloverka se hvali cijepljenjem turističkih djelatnika Makarske rivijere

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

OKO 1700 turističkih djelatnika Makarskog primorja prijavilo se za cijepljenje, a njih više od tisuću cijepljeno je danas prijepodne u dvorani Gradskog sportskog centra u Makarskoj.

Direktorica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić rekla je da se cijepljenje obavlja bez gužvi i problema za sve turističke djelatnike, trgovce, brodare, agencijske službenike, iznajmljivače i druge koji rade ili su u kontaktu s gostima.

"Očekujem da bi sezona trebala biti bolja nego lanjska"

Tri tisuće doza cjepiva bit će dovoljno za današnji dan, dodala je.

"Nama je vrlo važno prije početka turističke sezone brendirati Makarsku i Makarsku rivijeru kao sigurnu destinaciju. Već sada imamo goste u Makarskoj i na Rivijeri pa prema procjenama očekujem da bi turistička sezona treba biti bolja nego lanjsko ljeto kada je Makarska ostvarila 50 posto  turističkog prometa u odnosu na 2019.", rekla je Novak Srzić.

Epidemiologinja Anamarija Jurčev Savičević iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije rekla je da cijepljenje u Makarskoj protječe odlično i u skladu s očekivanjima.

"Odaziv je vrlo dobar"

"Odaziv je vrlo dobar, a mi smo kao ekipa sa sedam timova iz splitskog Zavoda pojačani kolegama iz makarske ispostave i drugim liječnicima s makarskog područja spremni da se što više stanovništva s makarskog područja procijepi", izvijestila je.

Masovno cijepljenje protiv koronavirusa za turističke djelatnike Makarske i Makarske rivijere održava se u organizaciji Grada Makarske i gradske Turističke zajednice te u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte više