Hloverka ulazi u politiku, želi postati gradonačelnica Makarske

Foto: FaH

HLOVERKA Novak Srzić, novinarka i bivša glavna ravnateljica HRT-a, kandidirat će se za gradonačelnicu Makarske, potvrdila je to u intervjuu za N1.

Nakon inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Hloverka je napala svoju tadašnju kolegicu na HRT-u Elizabetu Gojan zbog "neprofesionalnog vođenja emisije". Tadašnji glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman joj je dao otkaz zbog verbalnog delikta, kaže Hloverka,  te dodaje da je sada u sudu s HRT-om, a proces bi pravomoćan kraj trebao dobiti na proljeće sljedeće godine. Sada je u mirovini, iako za sebe i dalje tvrdi da je novinarka. .

Hloverka je potvrdila i da je bila članica komunističke partije, te ispričala kako se učlanila u nju.

"Učlanila sam se u partiju zbog ekipe"

"Ja sam ušla u partiju početkom 3. razreda gimnazije, a izašla krajem 3. razreda gimnazije. Nisu me iz prve primili pa sam pisala dvije molbe. Bila je tamo moja ekipa iz razreda pa sam i ja htjela ići. Na novinarski kolegij niste mogli ako niste bili u partiji", kaže Hloverka i dodaje da je ušla jer su tamo bili njeni "dečki i cure".

Članstvo u HDZ-u za nju je bio višak. Novinar može biti pripadnik bilo koje stranke, kaže Hloverka, ali "ne možete raditi novinarstvo ako ste dio strukture".

"Ja sam bila najbliža Savki Dabčević Kučar i Koaliciji narodnog sporazuma. HDZ nije bio stranka, nego sveopći hrvatski pokret i naravno da sam bliska pokretu koji je htio promjene, državu i demokraciju", rekla je Hloverka.

Već neko vrijeme u Makarskoj iznajmljuje apartmane, rekla je Hloverka pa dodala kao ozbiljno razmišlja o kandidaturi sljedećim izborima za gradonačelnicu jer, kako tvrdi, Makarska zaslužuje bolje.

Pročitajte više