Hloverki i Kuniću nagrada "Mlohava čuna", Etičko povjerenstvo oslobodilo Anu Jelinić

NA PRISAVLJE je jutros, povodom Dana HRT-a, stigla zanimljiva poštanska dostava.

Poznati domaći crtač Stiv Cinik napravio je za urednika informative Renata Kunića i direktoricu programa Hloverku Novak Srzić karikaturu radnog naziva cenzor godine, a napravio im je i priznanje "Mlohava čuna", za postignuća u cenzuriranju.

Nagrada Mlohava čuna je zapravo muško spolovilo napravljeno od plastelina, a zasad nije poznato kako su Kunić i Novak Srzić reagirali na ovu diverziju koja im je, možebitno, povrijedila dignitet i novinarsku čast.

Bilo je jutros još zanimljivosti na HRT-u. Etičko povjerenstvo odbilo je sankcionirati novinarku Anu Jelinić koju je Kunić prijavio jer ga je uvrijedio njen priloga na Dan slobode medija o cenzuri na javnoj televiziji. Jelinić je, podsjetimo ugostila novinara Josipa Oreča nakon što je dobio nagradu za najboljeg istraživača u 2010. i priupitala ga kako je moguće da mu je HTV prije nekoliko mjeseci uručio otkaz, da bi njegov rad Novinarsko društvo potom ocijenilo najboljim u zemlji.

Kako doznajemo, Etičko povjerenstvo je procijenilo da je na Prisavlju bilo i mnogo drastičnijeg kršenja kodeksa, a što o Kunićevoj tužbi misle, dali su do znanja konstatacijom da bi bilo primjerenije da je urednik razgovarao s novinarkom i na taj način pokušao riješiti spor. Tako će o stegovnim mjerama protiv Jelinić možda odlučivati v.d. glavnog ravnatelja Josip Popovac.

Pročitajte više