HND: Kajtazi se neprimjereno obraćao HRT-ovoj novinarki. To je samo kulminacija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Hrvatskog novinarskog društva (HND) oglasili su se priopćenjem kako bi osudili "neprimjereno ponašanje saborskog zastupnika Veljka Kajtazija prema novinarki Hrvatske radiotelevizije Hani Gelb".

"Na snimanju na Međunarodni dan žena u Savezu Roma Kali Sara saborski zastupnik se kolegici Gelb obraćao neprimjereno i povišenim tonom. 

Bila je to kulminacija njegovog neprihvatljivog ponašanja prema kolegicama i kolegama iz emisije Prizma, koji pokušavaju konstruktivno izvještavati o manjinama u Hrvatskoj, a čime zastupnik Kajtazi nije bio zadovoljan pa tako već godinama ne daje izjave za navedenu emisiju", poručuju iz HND-a. 

"Pružamo punu potporu kolegici"

"Ovakvo ponašanje je nedopustivo za ikoga, a osobito za saborskog zastupnika, prema ikome, a posebice ženi, i to novinarki koja samo obavlja svoj posao. Zato Hrvatsko novinarsko društvo pruža punu potporu kolegici Hani Gelb, koja profesionalno i pošteno radi svoj posao.

Hrvatsko novinarsko društvo poziva i vodstvo HRT-a da osudi ponašanje zastupnika Kajtazija i zaštiti kolegicu Hanu Gelb", zaključuju se u priopćenju koje potpisuju predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i predsjednica HND-ova ogranka na Hrvatskoj televiziji Gordana Škaljac Narančić.
 

Pročitajte više