HND osudio napad policajca na novinara Indexa: "Zahtijevamo istragu i kaznu za napadača"

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell, Index

HRVATSKO novinarsko društvo osuđuje jučerašnji fizički napad policajca na Indexova novinara Dragu Miljuša.

>> Policajac u Splitu udario novinara Indexa šakom u glavu

"Kolega Miljuš je s javne površine, izvan policije blokade, radeći svoj posao pratio intervenciju policije na plaži Obojena svjetlost gdje je muškarac prijetio da će se raznijeti bombom, što je, nažalost, na kraju i učinio.

Jedna od policajaca počeo je tjerati novinara s mjesta gdje je ovaj stajao, prvo riječima, a potom i odgurujući ga te mu je bacio mobitel u more. Potom je drugi policajac, pripadnik interventne postrojbe, udario novinara šakom u glavu.

Kolega Miljuš zbog posljedica udarca potražio je liječničku pomoć.

HND podsjeća kako već dugo bezuspješno poziva MUP da izvijesti javnost da li se brojne prijave prijetnji i napada na novinare uopće ozbiljno razmatraju te kakvi su rezultati eventualnih istraga o tim slučajevima. Umjesto objave tih informacija već nekoliko puta u posljednje vrijeme svjedoci smo verbalnih, pa i fizičkih napada samih policajaca na novinare koji rade svoj posao.   

HND zahtijeva da se slušaj napada policajca na kolegu Dragu Miljuša hitno istraži i napadač adekvatno kazni te da budu objavljeni podaci o rezultatima prijava ostalih napada na novinare", stoji u priopćenju Saše Lekovića, predsjednika HND-a.

Pročitajte više