Hokejaši Medveščaka prikupili preko 30 tisuća kuna za stanare Kupske ulice

HOKEJAŠI zagrebačkog Medveščaka sinoć su poraženi od slovenske Slavije, no unatoč tome Medvjedi i publika odnijeli su pobjedu u humanitarnom dijelu projekta "Medvjedi za Kupsku", skupivši tijekom utakmice iznos od 30.180,00 kuna za pomoć stanarima Kupske ulice.

Podsjetimo, potaknuti sudbinom zagrebačkih obitelji koji su prilikom urušavanja Kupske ulice ostali bez svojih domova i već tjednima žive u hostelu Remetinec, hokejaši su odlučili novac od ulaznica za jučerašnju utakmicu, od simboličnih 10,00 kuna, donirati stanarima. Osim od ulaznica, novac se prikupljao i prodajom posebno dizajniranih hokejaških dresova s natpisom KUPSKA 9.

"Večeras je najveću pobjedu odnijela publika koja je u velikom broju pohodila Ledenu dvoranu Doma sportova kako bi u humanitarnoj akciji pomogla stradalnicima Kupske ulice. Na žalost, Medvjedi su nakon velikog vodstva u prvoj trećini dozvolili igračima Slavije da se vrate u utakmicu u drugoj trećini te nakon mnoštva propuštenih prilika početkom treće trećine i neiskorištenih igara sa jednim i dva igrača više na kraju su izgubili već takoreći dobivenu utakmicu. Treba napomenuti tri pogotka Veljka Žibreta i dva Dejana Žemve, no to nažalost večeras nije bilo dovoljno večeras. Oko 3.000 gledatelja u Domu sportova pokazatelj je zanimanja za hokejaške utakmice i dokaz kako se hokej vraća u Zagreb.", rekao je Damir Gojanović, kapetan KHL Medveščak. 

Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji "Medvjedi za Kupsku" početkom sljedećeg tjedna bit će uplaćena na poseban žiro-račun stradalih stanara Kupske ulice.

J.Da.

Pročitajte više