Homofobni napad u Splitu, mladić geja gađao stvarima i prijetio mu smrću

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

SPLIT Pride, organizatori splitske Povorke ponosa, na Facebooku su napisali da je napadnut još jedan njihov član.

Podsjetimo, prije desetak dana objavljena je priča o homofobnom napadu na mladića iz Kaštela.

Iz Pridea pišu da se prije nekoliko dana dogodio još jedan napad.

"Zaredalo se. U petak, 12.11., u popodnevnim satima ponovo smo imali homofobni napad. Ovaj put u Splitu. Dakle, jedan od nas je šetao ulicom gledajući svoja posla. A jedan frajer u kasnim dvadesetima se zaustavio u autu jer mu se nešto nije svidjelo u vezi s tim. Uzeo si je za pravo da ga psuje, vrijeđa, pljuje, prijeti smrću, naziva pederčinom i gađa predmetima koji su mu došli pod ruku", piše Pride.

"Ovaj naš se, naravno, prepao, ali se i dobro snašao jer mu to nije prvi homofobni napad u životu. Ni drugi ni treći. Ni zadnji.

Zapisao je broj na tablicama. Počinitelj je brzo pronađen. Podnesena je kaznena prijava. Tereti ga se za kazneno djelo prijetnje počinjene iz mržnje te je prijava podnesena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu", kažu.

"Na slučaju iz Kaštela se još uvijek radi i traži. Ako netko ima bilo kakve informacije o počiniteljima homofobnog napada u Kaštelima, bili bismo jako zahvalni da nam se javi", dodali su.

Oglasila se policija

Zbog kaznenog djela prijetnje počinjene iz mržnje policija je prijavila 27-godišnjeg mladića koji je verbalno napao pripadnika LGBT zajednice, kazali su u splitskoj policiji.

Policija je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom za kojeg je utvrđeno da je 12. studenoga na splitskom području iz automobila uputio prijetnje smrću muškarcu kojega je prepoznao kao pripadnika LGBT zajednice. Pritom ga je psujući i pljujući prema njemu, nazivao pogrdnim imenom što je kod muškarca izazvalo strah, kažu u policiji.

Nakon zaprimanja kaznene prijave policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 27-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela prijetnje  počinjenog iz mržnje zbog čega je protiv njega podnesena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Pročitajte više