Horvatinčić: Kupujem jahtu da vas što više nakrcam i negdje zabijem

Foto: 123rf, FAH

TRAGOM vijesti da u Italiji traži novu jahtu, kontaktirali smo Tomislava Horvatinčića kojem još uvijek sude zbog izazivanja pomorske nesreće, u kojoj su 2011. godine poginuli supružnici Salpietro. Horvatinčić nije bio oduševljen zanimanjem novinara.

>> FOTO Horvatinčić prodaje penthouse i rezidenciju, pogledajte u kakvom luksuzu živi

"Jahtu?! Tražim jednu da vas nakrcam što više i zabijem negdje", bilo je sve što smo dobili od Horvatinčića.

Kontroverzni poduzetnik koji je i prije nesreće s fatalnim ishodom u šibenskom akvatoriju imao suđenja zbog prometnih nesreća koje je izazvao, bacio je navodno oko na luksuznu jahtu San Lorenzo privezanoj u jednoj marini kod Genove, no ohladila ga je cijena od dva i pol milijuna eura pa sad traži nešto prihvatljivije.

Za štetu na jahti tužio djecu Talijana koje je usmrtio

Horvatinčiću je u rujnu počelo ponovljeno suđenje za smrt supružnika Salpietro, na čiju je jedrilicu naletio velikom brzinom svojom jahtom. Na prvom suđenju bio je osuđen na uvjetnu kaznu.

Jahtu s kojom je usmrtio Talijane prodao je 2012. godine, i to za nepunih 200 tisuća eura. Tvrdio je da jahta prije nesreće vrijedila 400 tisuća eura pa je za razliku tužio djecu supružnika Salpietro tražeći da mu nadoknade štetu. U tužbi je naveo da su Talijani skrivili pomorsku nesreću.

 

Pročitajte više