Horvatinčić postavio uvjet medijima: Izjave mogu davati samo uživo

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŽUPANIJSKI sud u Zadru potvrdio je prvostupanjsku presudu zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću kojom je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je skrivio pomorsku nesreću na jedrilici u kojoj su poginuli talijanski supružnici Francesco i Marinela Patella Salpietro.

To je Indexu potvrđeno sa Županijskog suda u Zadru, dok su nam istovremeno iz ureda Horvatinčićevog odvjetnika Veljka Miljevića rekli da presuda nije donesena i da je oni nisu dobili.

"Presuda je donesena i otpremljena, okrivljenik nema pravo žalbe jer je ovo drugostupanjska presuda", rekao je za Index Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Nešto slično je za RTL kazao i Tomislav Horvatinčić. Rekao je da ne želi davati izjave za medije, osim pod jednim uvjetom.

"Odluku da je moja presuda pravomoćna nisam dobio niti sam je vidio, stoga je ne mogu niti komentirati. No, ja sam osobno donio jednu odluku, a to je da neću davati bilo kakve izjave ubuduće osim ako mi se ne omogući medijski prostor gdje ću gledateljima 'uživo' moći detaljno iznijeti svoju stranu priče i uputiti ih u sve što se događalo", kazao je Horvatinčić za RTL.

Pročitajte više