HOS-ov pregovarač o ploči u Jasenovcu: "Žele nas razjediniti, ništa nije riješeno"

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

BIVŠI pripadnik HOS-a i dogradonačelnik Kutine, Damir Markuš, na svom je Facebooku objavio kako nikakvi dogovori oko ploče s ustaškim pozdravom u Jasenovcu još nisu postignuti. On to govori, kako je naveo, kao jedan od pregovarača.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

"Premijer danas kaže kako je spomen ploča HOS-a riješena. Čovijek na takvoj funkciji ne bi smio govoriti neistine. Ništa nije riješeno. To odgovorno tvrdim kao jedan od pregovarača. Iako nas pokušavaju razbucat, jer kao mjerodavan je samo UDHOS Zagreb, to neće ići. Jasno je da nas žele razjedinit pa je lakše sve po svom. Mi smo kompaktni i ZAJEDNO radimo, a kad izađemo na tiskovnu ili naše priopćenje, tome vjerujte. Ove pričice i slične, zaboravite. Vidim da i neki padnu pod te fore pa već govore kako je sve dogovoreno, možda ste vi to tako radili, mi tako ne radimo. Poruka svima dobornamjernima, budite strpljivi, ide polako ali sigurno. Svi su uz nas, svi i sve. Od zakona do udruga, Crkve itd itd. A kad mi odlučimo, vidjet će se naša snaga", napisao je Markuš.

Podsjetimo, posljednjih dana mediji spekuliraju da bi kompromisno rješenje o kojem govori Plenković moglo biti pomicanje ploče iz Jasenovca u Novsku. Time bi pozdrav ostao na ploči, ali ona ne bi bila u Jasenovcu.

No sudeći po Markuševim riječima, nikakvog dogovora još uvijek nema.

Pročitajte više