Hoteli grupacije ´Sunce˝ ostvarili 2,200.000 noćenja i prihod od 230 milijuna kn

HOTELSKE kuće Brela, Baške Vode, Tučepa, Bola, Šibenika i Trogira, koje su u sastavu Privatizacijskog fonda ´Sunce´, ove su godine sa 7700 postelja ostvarile više od 2 milijuna 200 tisuća noćenja i ukupan prihod od 230 milijuna kuna istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Brelima.

S vrlo dobrim ovogodišnjim poslovnim rezultatima koji premašuju lanjske, a posebice smanjenim troškovima, u Grupaciji ´Sunce´ se nadaju da će samo nekoliko hotela, za razliku od proteklih godina, imati manji gubitak, a ukupna će dobit biti gotovo četiri milijuna kuna, rekao je predsjednik Grupacije ´Sunce´ Jako Andabak.

Najavljujući osnutak upravljačke ekipe u hotelijerstvu, te standardizaciju hotelske ponude i prepoznatljiv proizvod, Jako Andabak je rekao da će se ove godine više od šest milijuna eura uložiti samo u hotel ´Alga´ u Tučepima. Iduće dvije godine Grupacija neće povećavati broj postelja, nego će poboljšati kvalitetu proizvoda i nastojat će sve hotele dovesti u kategoriju s četiri zvjezdice. Posebice će raditi na školovanju osoblja jer se kvaliteta proizvoda, na primjeru Brela, i ove godine potvrdila priznanjima stranih touroperatora, istaknuo je predsjednik Grupacije ´Sunce´ Jako Andabak.

Hoteli Brela u ovoj su turističkoj sezoni, s novim hotelom ´Marina´, vrijednim 64 milijuna kuna, i ulaganjem od 26 milijuna kuna u hotele ´Maestral´ i ´Berulia´, ostvarili 161 tisuću noćenja, te prihod od 50 milijuna kuna, rekao je predsjednik Uprave Brela Tonći Boras. Glavni direktor hotelskih kuća u Brelima najavio je da će se sljedeće ljeto osobita pozornost usmjeriti prema kvaliteti, te znatno povećan turistički promet. Novi hotel ´Marina´, dodao je, ima sve dokumente potrebne za rad.

Pročitajte više