HP - najpotpunija ponuda proizvoda, rješenja i usluga na IT tržištu

NOVOM organizacijom HP se definitivno pozicionira kao najznačajniji ponuđač proizvoda, rješenja i usluga na lokalnom i globalnom IT tržištu, te se predstavlja kao kvalitetan partner u svim njegovim segmentima.

U svrhu razumijevanja promjena koje radimo, bitno je razumjeti strategiju HP-a koja leži iza tih odluka. Sve naše akcije su pokrenute iz 3 glavna razloga:

Prvo, sve počinje s našim korisnicima. Vrlo jednostavno, korisnici traže više. Želimo da oni vide više integrirana kompletna rješenja koja odgovaraju njihovim potrebama.
Vjerujemo da radeći zajedno s našim partnerima možemo isporučiti rješenja koja će povećati TCE (total customer experience) i poboljšati naš fokus prema njima.

Drugo, naši poslovni procesi i struktura bili su kompliciraniji nego što je to bila potreba. Novom organizacijom postigli smo pojednostavljenje u poslovnim procesima i strukturi. To će nam pomoći pri radu s našim korisnicima i partnerima.

Treće, HP vidi ovu godinu kao godinu koje će pokazati pravu vrijednost HP-a u odnosu na konkurenciju. Želimo agresivno povećati naš rast u ovoj godini uz pomoć nove organizacije.

Nova organizacija je prirodni slijed razvoja naših usluga i Enterprise system businessa i posla koji smo do sada obavljali. Mi samo nastavljamo korištenje i razvoj naše opreme i tehnologije koju već posjedujemo.

HP nastupa sasvim razrađenim GTM (go to market) modelom kao objedinjena tvrtka s potpunim spektrom ponude usklađenim s potrebama krajnjih korisnika u enterprise, public, consumer i SMB segmentu.

Zaokruženom ponudom još se više dobiva na kvaliteti usluge i rješenja koja donose poslovnu agilnost i umanjuju složenost te kao takve predstavljaju ključne komponente smanjenja troškova nabave i posjedovanja opreme.
Portfelj HP-ovih rješenja obuhvaća:
• Neprekidnost poslovanja
• Informatičku konsolidaciju
• Upravljivost
• Virtualizaciju informatičkih resursa
• Web-usluge
• Rješenja za pohranu

HP poslovna rješenja za sve djelatnosti olakšavaju izgradnju kolaborativnije i prilagodljivije tvrtke pomoću univerzalnih alata za povećanje produktivnosti, odnosno alata za interakciju s korisnicima. 

Ova rješenja obuhvaćaju:
• upravljanje odnosima s klijentima (CRM) i lancem nabave i opskrbe
• tvrtka-djelatnik
• e-trgovina
• razmjena poruka i suradnja
• mobilna i bežična poslovna rješenja
• poslovanje bez latencije (ZLE)

HP specifična poslovna rješenja

• davatelje telekomunikacijskih, mrežnih i drugih usluga: HP je trenutačno vodeća tvrtka na tržištu podrške za telekomunikacije i mreže. HP podržava 80 najvećih svjetskih davatelja internetskih usluga te drži vodeću poziciju na području upravljanja uslugama u telekomunikacijskim mrežama. HP podržava davatelje usluga hostinga, tvrtke koje se bave bežičnim i kabelskim telekomunikacijama, ponuđače sadržaja te kabelske i satelitske operatore diljem svijeta. Zapravo, većina najvećih svjetskih komunikacijskih tvrtki oslanja se na HP.

• financijski sektor: HP-ova vrla snažna prisutnost u ovom području uključuje podršku za tržišta financija i vrijednosnih papira, osobno i financijsko bankarstvo, bezgotovinsko plaćanje, burzovne i klirinške kuće te osiguranje. Među korisnike HP-ovih rješenja za financijski sektor ubrajaju se ponajveće međunarodne banke, burze i osiguravajuća društva. HP-ov program Next Generation Front Office omogućuje učinkovito i djelotvorno upravljanje ispostavama banke koje posluju s klijentima.

• proizvodnja, infrastruktura i maloprodaja: HP se usredotočuje na tržišta visoke tehnologije i elektronike, automobilsku i farmaceutsku industriju, zdravstvena istraživanja i proizvodnju uopće. HP nudi suradnju, poslovne procese i tehnologije koje su proizvođačima potrebni za optimalan razvoj proizvoda i upravljanje njegovim životnim ciklusom. HP podržava raznorodna rješenja za proizvođače nafte i plina, kao i sveobuhvatna rješenja za tvrtke koje se bave elektrodistribucijom, vodoopskrbom, plinovodima i distribucijom plina te otpadom.HP nudi cjenovno privlačna i optimizirana CRM i ZLE rješenja, te rješenja za pohranu i maloprodaju namijenjena trgovcima i dobavljačima gotove hrane.

• pouzdan partner državne uprave: kao partner od povjerenja tijekom zadnjih 40 godina i više, HP nudi rješenja, proizvode i usluge usredotočene na ključne zahtjeve u javnim službama.  Paleta proizvoda obuhvaća nove, sigurne identifikacijske kartice i putovnice, registre, nadzor granica i imigracije, integrirano upravljanje državnom riznicom, poljoprivredu, katastar i carinu, zdravstvo i prosvjetu, kao i portale.

O tvrtki HP

HP je dobavljač tehnoloških rješenja namijenjenih potrošačima, poslovnim korisnicima i ustanovama diljem svijeta. Ponuda tvrtke obuhvaća IT infrastrukturu, osobno računalstvo i pristupne uređaje, globalne usluge te slikovne tehnologije i ispis. U zadnja četiri tromjesečja HP je ostvario ukupan prihod od 74,7 milijardi USD. Detaljnije informacije o tvrtki HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) možete naći na adresi www.hp.com/hr.

Pročitajte više