HP "udario" na Mijalića koji je detektirao Mačekovu ulogu: S njim je nestala mučna atmosfera

NAKON objavljenog drugog dijela teksta o Mačekovim poslovima, koji se bavio aferom OIB-a, javili su nam se iz Hrvatskih pošta nezadovoljni napisom jer smo zaključili kako ne žele govoriti o ulozi tvrtke Massol, a ni o MPR-u. Uprava HP-a u svom pojašnjenju navodi kako nisu poslovali s MPR-om, a ni s Ratkom Mačekom, dok Massol i dalje ne spominju.

 > Svi Mačekovi poslovi (1): U recesijskoj godini rekordna zarada

> Svi Mačekovi poslovi (2): Medijima dao više od milijun kuna pa im postao nezanimljiv

> Svi Mačekovi poslovi (3): Nakon osnivanja MPR-a odmah respektabilni klijenti

> Svi Mačekovi poslovi (4): Policija nikada nije Mačeka upitala za Petračeva pisma iz zatvora

> Reagiranje tvrtke Massol: Maček izravno ni neizravno nije povezan s našom tvrtkom

No, puno je zanimljiviji njihov obračun s Jadrankom Mijalićem koji je detektirao ulogu bivšeg glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka, za kojeg je ustvrdio da je bio glavni kadrovik u toj tvrtki. Prema njihovom pojašnjenju, Mijalićevo priznanje u Hrvatskim poštama najradije bi što prije zaboravili.

Njihov obračun

"Mijalić je bio član Uprave zadužen za nabavu i marketing te je slijedom svojeg rada u Hrvatskoj pošti nanio nepopravljivu štetu za ugled tvrtke i djelatnika koji u njoj rade. Kao nadležni član Uprave dogovorio je nabavu vozila preko jedne leasing kuće na način da je u ugovor stavljena klauzula o prijeđenim kilometrima za svako vozilo. Slijedom te klauzule Hrvatska pošta je trebala platiti gotovo 5 milijuna kn odštete budući da službena vozila u 4 godine prelaze cca 300.000 km, a ne 130.000 km kako je ograničeno ugovorom. Za svaki kilometar iznad ograničenja uređena je penala u iznosu od 0,6 kn po kilometru", stoji u pojašnjenju Hrvatskih pošta koje potpisuje Davor Jakovac, voditelj Odjela interne komunikacije i Ureda za korporativne komunikacije.
 
Jakovac objašnjava da je nova Uprava HP-a ukazala na taj iznimno štetan ugovor te, nakon što je svu dokumentaciju proslijedila nadležnim državnim tijelima, "Mijalić kreće sa sustavnim lažnim napadima koji za cilj imaju zbuniti javnost te okrenuti interes javnosti od spomenute problematike".

Dok je Mijalić spavao, pretekao ih City Express

"Moramo spomenuti kako je Hrvatska pošta zahvaljujući Mijaliću dužna platiti svojoj djelatnici pola milijuna kn odštete za mobbing. Naime, Mijalić je djelatnicu Magdalenu Udjbinac fizički i verbalno napao, vrijeđao. Djelatnica je podigla tužbu za mobbing te je nadležni sud u Zagrebu presudio u njenu korist", stoji u pojašnjenju HP-a u kojem se zaključuje da je Mijalić i nakon odlaska iz Hrvatske pošte, odakle je otišao u HPB gdje je proglašen Buljubašićem zbog nedolaska na posao, nastavio štetiti ugledu Hrvatske pošte.

"Konstantnim iznošenjem lažnih optužbi, a na koje je odgovoreno u više navrata, Mijalić pokušava obraniti svoje nečasne radnje. Za vrijeme spavanja Mijalića u Upravi društva konkurentska pozicija HP – Hrvatske pošte značajno je oslabljena. Naime, upravo u tom periodu je zabilježen rast prihoda City Expressa i drugih po stopi 200 posto godišnje. Njegov boravak u Upravi je obilježen sukobima i skandalima te mučnom atmosferom", stoji na kraju pojašnjenja, a nekako smo dojma da se na ovom neće završiti.

Pročitajte više