HRT o smrti Georgea Michaela: "Život prožet alkoholom, drogom i homoseksualizmom"

Screenshot: HRT

PODNEVNI Dnevnik HRT-a vijest o smrti poznatog britanskog pjevača Georga Michaela začinio je informacijom da je glazbenikov život bio prožet alkoholom, drogom i homoseksualizmom.

>> Preminuo George Michael

>> Menadžer otkrio uzrok smrti Georgea Michaela

Glazbenik je 2004. godine objavio svoj prvi dokumentarni film "A Different Story". Riječ je o biografsku filmu u kojem govori o svojem životu i karijeri, od školskih dana do privatnih pobjeda i tragedija.

Spominjući film, HRT nije zaboravio spomenuti ni seksualnu orijentaciju Georgea Michela.

"...tada je snimljen i prvi dokumentarni film "A Different Story", film o privatnom životu prožetim alkoholom, drogom i homoseksualizmom o kojem je otvoreno govorio", priopćili su u Dnevniku HRT-a.

Građani ogorčeni: Ispunili su kršćanski zadatak

Iako je George Michael jedan od najuspješnijih i najomiljenijih glazbenika današnjice, HRT je veći dio priloga (kao i objavu na svojem portalu) posvetio njegovim 'ne-glazbenim' aktivnostima, navodeći da mu je partner preminuo od AIDS-a, više puta spominjući njegov homoseksualizam, da se "borio s depresijom i sumnjama u svoju seksualnost", kao i da je naslovnice punio - bizarnim incidentima.

Na prilog HRT-a za Index su se očitovali i iz Zagreb Pridea.

"Zagreb Pride će odmah pokrenuti pravne radnje da se ovakvo sramoćenje LGBT osoba na HTV-u više ne dogodi", komentirao nam je Marko Jurčić današnji prilog o smrti Georga Michaela u Dnevniku HRT-a.

> Zagreb Pride: "Prilog HRT-a o Georgeu Michaelu je neoprostiva sramota za javnu televiziju"

HRT-ovo obilježavanje smrti slavnog pjevača izazvalo je žestoke reakcije na društvenim mrežama, gdje je više komentatora upozorilo na neprimjerenost prezentacije i izrečenog sadržaja.
 

 

 

 

 

Pročitajte više