HRT-ov novinar objavio knjigu za mlade. Piše da postoje stvarni vampiri

HRT-OV novinar i voditelj Krešimir Mišak objavio je knjigu pod nazivom Čudno namijenjenu prvenstveno mladima.

Mišak je, podsjetimo, već 20-ak godina autor i voditelj HRT-ove emisije "Na rubu znanosti". Ta emisija emitira se u sklopu Znanstvenog programa HRT-a, ali prvenstveno je poznata po širenju anti-znanstvenih teorija zavjera. U toj emisiji je svojevremeno, podsjetimo, ugostio vodećeg svjetskog teoretičara zavjera Davida Ickea i poznatu hrvatsku antivaksericu Lidiju Gajski.

Zbog toga je prije nekoliko godina skupina znanstvenika pokrenula peticiju da se Mišakovu emisiju makne iz Znanstvenog programa HRT-a, ali bez uspjeha.

Danas je medijima poslano priopćenje o novoj Mišakovoj knjizi namijenjenoj mladima.

"Knjiga nosi naslov Čudno, a podnaslov Almanah misterija i čudesa, i prva je Mišakova knjiga namijenjena ponajprije mladoj publici, radoznalim čitateljskim umovima. Ukratko, riječ je o konceptu Na rubu znanosti za mlade", navodi se u priopćenju.

"Ne sumnjamo da će knjiga o ukletim brodovima, vampirima, mumijama, djeci koju su odgojile životinje, tajanstvenim životinjama.... i te kako pobuditi pozornost i mladih, ali i njihovih roditelja", stoji u PR najavi nove Mišakove knjige.

Zanimljivo je što o samoj knjizi piše i govori sam Mišak.

"Želimo li doista da svijet bude toliko mali da ga možemo obuhvatiti svojim razumom?"

"Danas smo navodno sve shvatili, svijet objasnili, izmjerili ga, prohodali ili preletjeli pa se čini da je malo mjesta ostalo za čudno. No to je samo varka. Mnoge čudne stvari pokazuju da svijet nije u potpunosti ono što mislimo da jest", piše Mišak u knjizi Čudno.

"Dok postoji čudno, svijet i život ostaju misteriji koji se mogu živjeti, ali ne uvijek i shvatiti. Želimo li doista da svijet bude toliko mali da ga možemo obuhvatiti svojim razumom? Kada bi to bilo tako... pa bilo bi to uistinu čudno! Ali i prilično dosadno i predvidljivo!" poručuje Mišak.

O čemu Mišak piše u knjizi? O "ukletim brodovima" i "stvarnim i izmišljenim vampirima"

"U 18 uzbudljivih priča koje pobuđuju maštu i znatiželju Mišak istražuje teme poput divovskih izumrlih životinja, ukletih brodova s kojih su tajanstveno nestali svi putnici, stvarnih i izmišljenih vampira, kriptozoologije, telepatije, putovanja kroz vrijeme, arheoloških otkrića koja su u suprotnosti s uobičajenim poimanjem povijesti…", stoji u priopćenju o Mišakovoj knjizi.

Obzirom da Mišak na naslovnici knjige ističe i naslov HRT-ove emisije, o ovome smo poslali i upit HRT-u, a njihov odgovor ćemo objaviti kad i ako ga dobijemo.

Pročitajte više