HRT-ovac: Pi*ko binarna, je*em ti haljinicu i tanjur. HRT: Poduzeli smo korake

Foto: EPA, Facebook

Zaposlenik HRT-a Martin Horžić na Fejsu je objavio pa obrisao komentar u vezi pobjednika Eurovizije iz Švicarske. Podsjetimo, eurovizijski pobjednik je nebinarna osoba Nemo, čija je pobjeda u domaću javnost donijela temu nebinarnosti.

O tome se raspravlja na društvenim mrežama, a mnogi se i rugaju s eurovizijskim pobjednikom i ističu da je pobijedio "dečko u rozoj suknjici".

Horžić, kojem na Facebooku piše da je glazbeni profesor i glazbeni urednik na Hrvatskoj radioteleviziji, objavio je: "Pičko binarna ili kaj već jesi... mrš... jebem ti haljinicu i tvoj tanjur." Objavu je obrisao, no post je screenshotan i objavljen na Instagram stranici Grofdarkula.

Na stranici je upozoreno da se za četiri dana obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, a da se u domaćem online prostoru dogodila poplava govora mržnje usmjerena prema queer zajednici.

HRT: Poduzeli smo korake

Index je poslao upit HRT-u u vezi s objavom njihovog zaposlenika Martina Horžića. Rekli su nam da njegova objava nije stav HRT-a i da su poduzeli odgovarajuće korake. No nisu rekli koje korake su poduzeli.

"U ovome slučaju radi se o zaposleniku Hrvatske radiotelevizije koji je po uočenju neprimjerenog posta na svom privatnom FB računu odmah upozoren od strane nadređenih, te je potom žurno obrisao svoj post.

HRT je sukladno svojim internim procedurama poduzeo odgovarajuće korake. Također, ističemo kako stavovi koji su izneseni u postu nisu stavovi HRT-a", odgovorili su iz HRT-a za Index.

Pročitajte više