HRT-ovci su unajmili autobus da na vrijeme stignu na domjenak kod Kolinde, vi ste to platili

Foto: Ured predsjednice 

NA TRADICIONALNI božićni domjenak koji organizira predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović novinari Hrvatske radiotelevizije (HRT) stigli su unajmljenim autobusom!

Naime, kako nam je potvrđeno, HRT, koji bi po definiciji morao biti javni medijski servis, a ne državna televizija, za svoje je novinare koji su htjeli isprobati kulinarske delicije ili fotkati selfije s predsjednicom organizirao je poseban prijevoz.

Ove godine Kolindu su pratila 63 novinara HRT-a 

Odluka o najmu autobusa opravdana je time što se sjedište HRT-a nalazi u Zagrebu u ulici Prisavlje 3, dok je žurka predsjednice bila u udaljenom Zagrebu u ulici Pantovčak 241.
 
Riječ je o pet i pol kilometara udaljenoj lokaciji pa je postojala opasnost da radnici HRT-a ne stignu na vrijeme uživati u žurki na koju redovito dolazi neonacist Velimir Bujanec. 
 
Voditelj emisije Otvoreno i tajnica glavnog ravnatelja među uzvanicima
 
Na Prisavlju nam kažu kako ne vide ništa čudno u činjenici da su porezni obveznici platili najam autobusa za jednu ovakvu plemenitu svrhu. Štoviše, uvjeravaju nas kako su zapravo uštedjeli.  
 
"Obavješćujemo Vas da je predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, na prijam u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana pozvala 63 novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije s kojima je njezin ured surađivao tijekom 2017. godine.
 
 
 
Hrvatska radiotelevizija organizirala je autobusni prijevoz preko svojega ugovornoga dobavljača koji je na javnome natječaju ponudio najniže cijene, a trošak prijevoza na prijam u utorak 19. prosinca 2017. godine iznosio je 950 kuna", kažu nam s HRT-a. 
 
Evo kako se uštedjelo
 
A kako su zapravo uštedjeli? Pa tako što nisu za ovu neformalnu prigodu koristili službene automobile!? 
 
"Riječ je o prijevozu koji je bio gotovo dvostruko povoljniji od prijevoza službenim vozilima", zaključuju. 

Pročitajte više