Hrvat nakon sprovoda u Italiji umro od trovanja hranom

OD POSLJEDICA trovanja hranom na sjeveru Italije umro je hrvatski državljanin Nevio Miletić, dok je još 16 osoba, od kojih je troje Hrvata, hospitalizirano u bolnici Esine u Val Camonici blizu Brescie. Jedan od troje naših državljana se bori za život. 

Kako piše Corriere della Serra, svi su u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Trovanje je najvjerojatnije prouzročeno pokvarenim konzerviranim povrćem, točnije šumskim šparogama.

Večera kojom su otrovani hrvatski i talijanski državljani, a koji su došli na sprovod rođakinje preminulog Miletića, poslužena je u privatnoj kući u Perscarzu, javlja Jutarnji list. Povrće je konzervirano u domaćinstvu, te nije bilo kupljeno u trgovini.

Otrovane osobe su u četvrtak jele divlje povrće, koje su u ulju konzervirali privatni proizvođači. Svi su dobili bolove u želucu te su u jedan sat u noći između četvrtka i petka zatražili liječničku pomoć, kako javlja talijanska državna televizija RAI.

Točne uzroke trovanja objavit će Centar za otrove u Paviji, koji provodi laboratorijske pretrage.

U Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu se doznaje da su naše vlasti preko talijanskog MUP-a dobile informaciju da je od posljedica trovanja preminuo Nevio Miletić (1952), a stradalo je još troje hrvatskih državljana od kojih je jedna osoba u kritičnom stanju dok su dvije izvan životne opasnosti, javlja HINA.

Pročitajte više