Hrvat u Poljskoj skrivio nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi

POLJSKI putnički vlak u četvrtak je udario u kamion nakon čega je iskočio iz tračnica, pri čemu su dvije osobe poginule, a ozlijeđeno ih je 13, izvijestila je tamošnja policija.

Iz hrvatskog MVPEI potvrđeno nam je da je vozač kamiona hrvatski državljanin i da je upravo on, kako je njima dojavljeno, prouzročio nesreću.

Njegov identitet još uvijek je nepoznat, no ono što je poznato jeste da nije smrtno stradao te kako je trenutno na liječenju.

Iz MVPEI nam je također rečeno da je, prema dosadašnjim saznanjima, on jedini hrvatski državljanin koji je stradao u nesreći.

Vlak koji je vozio na liniji Gdinya na Baltičkom moru do mjesta Zielona Gora na jugozapadu zemlje, u blizini mjesta Bykdgoszcz udario je u kamion, kazala je to glasnogovornica policije Katarzyna Witkowska u programu televizije TVN24.

Prema prvim informacijama, vozač kamiona prelazio je preko pruge na mjestu gdje nije bio dozvoljen prijelaz, nakon čega je vlak udario u kamion, kazala je to Witkowska, dodavši ipak kako je "trenutno teško procijeniti tko je kriv za nesreću".

U vlaku su poginuli strojovođa i jedna putnica, a ozlijeđeni putnici, uključujući i vozača kamiona, prevezeni su u obližnje bolnice. U MVPEI-u nam kažu kako identitet vozača kamiona u ovom trenutku ne bi mogli otkriti ni da im je poznat.

Poljski portal 02 Wiadomosci također donosi kako je u nesreći stradao hrvatski državljanin. Portal javlja kako je broj ozlijeđenih nešto veći  te da je 16 stradalih.

Neki od putnika imali su prijelome na rukama, nogama, te ozljede glave. Do nesreće je došlo u prijepodnevnim satima.

Vozač kamiona marke Scania, kako također donosi portal, nije obraćao pažnju na svjetlosnu signalizaciju te se vlak zabio najprije u prikolicu kamiona, a zatim je iskočio iz tračnica, nakon čega se nekoliko vagona prevrnulo.

Prema prvim informacijama, vozač nije bio pod utjecajem alkohola te će mu biti, kako donosi 02 Wiadomosci, određen pritvor.

R.I.
Foto: Pravda

Pročitajte više