Hrvata zbog pedofilije čeka deportacija iz SAD-a

AGENTI američke Imigracijske i carinske uprave (ICE) započeli su postupak deportacije 12-orice imigranata optuženih za pedofiliju, među kojima se nalazi i hrvatski državljanin, prenose lokalni mediji iz Utaha.

ICE je 12-oricu muškaraca, koji su legalno boravili u SAD-u, uhitio u Salt Lake Cityu tijekom utorka i srijede. Prema riječima Kurta Fitza-Randolpha, pomoćnika specijalnog agenta ICE-a za slučajeve pedofilije, uhićeni su u tajnoj i dugo planiranoj akciji.

"Ti opasni pedofili predstavljaju ozbiljnu prijetnju dobrobiti naše djece, naših obitelji i naše zajednice. Blisko surađujemo sa lokalnom zajednicom kako bi ih identificirali, uhitili te uklonili iz Utaha one koji iskorištavaju djecu." - rekao je Fitz-Randolph.

Uhićeni muškarci državljani su Njemačke, Meksika, Konga, Sudana, Samoe i Guatemale te 23-godišnji hrvatski državljanin Dario Jambrešić. Uhićeni Guatemalac je seksualno zlostavljao petero djece u dobi od 3 do 9 godina.

Od početka operacije "Predator", diljem SAD-a je uhićeno 9.500 seksualnih prijestupnika, od toga 50 na području Utaha. "Nastavit ćemo s naporima da uhvatimo svakoga optuženog za seksualno napastovanje. Nećemo pokazati milost. Ako saznamo da si ondje, doći ćemo i uhvatiti te!" - poručio je Fitz-Randolph.

I.M.

Pročitajte više