Hrvatska Makedoniju priznaje pod njenim ustavnim imenom

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Luka Bebić, nakon sastanka s predsjednikom makedonskog Sobranja Trajkom Veljanoskim, rekao je kako je Hrvatska Makedoniju priznala pod njenim ustavnim imenom. Bebić je izrazio i nadu da će se spor oko imena između Makedonije i Grčke ubrzo riješiti.

S Veljanoskim se sastala i premijerka Jadranka Kosor. Na sastanku je potvrđena dobra suradnja između dvije zemlje te je naglašena potpora za unapređenje gospodarske suradnje, posebice na području turizma kao važne gospodarske grane.

"Pred Hrvatskom je važan cilj završetak hrvatskih pregovora s Europskom unijom, a deblokadu hrvatskih pregovora gledamo i u kontekstu činjenice da je to dobra poruka svim zemljama jugoistoka Europe", naglasila je Kosor.

Predsjednik Sobranja Republike Makedonije Trajko Veljanoski pozdravio je deblokadu hrvatskih pregovora s Europskom unijom i zahvalio na potpori koju hrvatska Vlada daje njegovoj zemlji na tom putu.

Na današnjem sastanku govorilo se i o položaju nacionalnih manjina, dana je puna potpora u kulturnoj suradnji kao i u suradnji na svim projektima nacionalnih manjina.

Pročitajte više