Hrvatska odvjetnička komora pokrenula postupke protiv Šavorića i još dvaju savjetnika

Foto: savoric.com, Index

HRVATSKA odvjetnička komora danas je zbog sumnje u sukob interesa pokrenula disciplinski postupak protiv odvjetnika Borisa Šavorića, Tonija Smrčeka i Tina Doličkog. Protiv Šavorića je istodobno pokrenut i postupak zbog sumnje u odavanje odvjetničke tajne. 

Protiv Borisa Šavorića i njegovog bivšeg partnera Tonija Smrčeka postupci su pokrenuti zbog sumnje u sukob interesa jer su paralelno radili za VTB banku i pisali Lex Agrokor.
 
 
 
"Postoji sumnja da su počinili težu povredu dužnosti"
 
"Nakon provedenih izvida, utvrđeno je za odvjetnika  Borisa Šavorića postojanje osnova sumnje da bi počinio težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva iz čl. 96. toč. 5 i 7. Statuta Hrvatske odvjetničke komore. 
 
Za odvjetnika Tonija Smrčeka utvrđeno je postojanje osnova sumnje da bi počinio težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva iz čl. 96. toč. 5 Statuta Hrvatske odvjetničke komore.
 
U drugom postupku utvrđeno je za odvjetnika Tina Doličkog postojanje osnova sumnje da bi počinio težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva iz čl. 96. toč. 5 Statuta Hrvatske odvjetničke komore.
 
U disciplinskim postupcima pokrenutim radi navedenih osnova sumnji, provest će se daljnje radnje radi donošenja odluke o tome postoji li osnovana sumnja dostatna za podizanje optužnice protiv imenovanih odvjetnika.
 
Disciplinska tijela Hrvatske odvjetničke komore (Disciplinsko tužiteljstvo, Disciplinski sud i Viši disciplinski sud) samostalna su i neovisna u svom radu, članovi tih tijela izabrani su izravno od strane Skupštine HOK i o svom radu podnose izvješće jedino Skupštini HOK. Niti jedno drugo tijelo HOK (Upravni odbor HOK, Izvršni odbor HOK, Predsjednik HOK i dr.) ne može i ne smije utjecati na rad disciplinskih tijela HOK.
 
Hrvatska odvjetnička komora", stoji u priopćenju Komore. 
 
Trojici odvjetnika prijeti gubitak licence za obavljanje odvjetničke službe na određeno razdoblje ili trajno. 
 

Pročitajte više