Hrvatska policija: Janez Podobnik i društvo provest će noć u policijskoj postaji Buje

ZBOG odbijanja da pokažu dokumente, danas popodne na graničnom prijelazu Dragonja, djelatnici hrvatske policije su zadržali zastupnike Slovenske pučke stranke (SLS) u parlamentu Janeza Podobnika i Ivana Božiča te više slovenskih državljana koji su se vraćali iz posjeta kontroverznom Jožku Jorasu iz Mlina u općini Buje. Skupina gostiju u Jorasovom dvorištu je "posadila lipu".

"Hrvatska je policija oko 16.25 sati zadržala zastupnike SLS-a Janeza Podobnika i Ivana Božiča jer su ilegalno prešli granicu i odbili se legitimirati, javljeno je iz Policijske uprave istarske. 

Zatim su uz sredstva prisile privedeni u policijsku postaju u Bujama a u naguravanju je navodno udarac dobio zastupnik Podobnik. Policija je izjavila da će liječnik pregledati Podobnika i odrediti što se točno njemu dogodilo. Potvrđeno je da će prekršitelji provesti noć u policijskoj postaji Buje u očekivanju sutrašnjeg susreta sa dežurnim sucem. S obzirom da se radi o teškom incidentu protiv prekršitelja će biti podignuta prekršajna a možda i krivična prijava.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova je objavilo da je zbog navodnog brutalnog postupanja hrvatske policije prema slovenskoj delegaciji i slovenskim parlamentarcima hitno povukla svog veleposlanika u Hrvatskoj, što je taj veleposlanik potvrdio u izjavi ovom izvjestitelju odbivši išta komentirati dok za to ne dobije dozvolu svojih nadređenih u Ljubljani.

Drago Pilsel

Pročitajte više