Poslodavci: "Todorić je važna osoba za HUP, puno je napravio za nas"

Foto: FAH, Hina

GLAVNI direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić izjavio je uoči sastanka s premijerom i članovima vlade kako je status Ivice Todorića kao počasnog predsjednika HUP-a u mirovanju.

Novinari su Majetića pitali kako će HUP riješiti situaciju vezanu za to što je Ivica Todorić počasni predsjednik HUP-a, a on je odgovorio kako HUP-ova tijela razmatraju situaciju s tim u vezi te će donijeti odluku, ali neće žuriti.

"Nećemo osuđivati čovjeka prije nego što budu donesene pravomoćne odluke, ali njegov status počasnog predsjednika ćemo ostaviti u statusu mirovanja do daljnjega", rekao je Majetić napominjući kako je odluka o stavljanju statusa Ivice Todorića u stanje mirovanja donesena prije nekoliko dana.

"Gospodin Todorić je važna osoba za HUP. Puno je napravio za poslodavce i mi to nećemo nikada zaboraviti. Nama je bio vrlo važan i to poštujemo. Odluka nije bila jednostavna i laka, ali situacija je takva i moramo je akceptirati i tako postupiti", kazao je Majetić.

Proračun nije bio tema sastanka

Na pitanje smatra li da proračun za 2018. ide u korist gospodarstva, kazao je kako je o tome još rano govoriti, napominjući kako proračun nije tema današnjeg sastanka.

"Ono što je nama važno je da vidimo što ćemo raditi u smislu reformi. Imamo rast, ali moramo se početi mijenjati i to ozbiljnije, jer su stvari još uvijek nepromijenjene. Jedna od indikacija toga je i demografska obnova, odlazak mladih, iseljavanje i želimo o tome ozbiljno porazgovarati s vladom i vidjeti tko što mora napraviti", kazao je Majetić.

Rekao je kako pozdravlja odluku da se rebalansom riješi dio dugova zdravstva prema veledrogerijama, jer dug je, kako je kazao, skoro preko tri milijarde kuna, tako da je to važan korak ka rješavanju tog problema.

Premijer Andrej Plenković susreće se danas s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca na čelu s glavnim direktorom Davorom Majetićem, a sastanku će nazočiti i brojni ministri. Razgovara se o aktualnom stanju u hrvatskom gospodarstvu, aktivnostima vezanima za jačanje gospodarskog rasta te prioritetima vlade.

Pročitajte više