Hrvatska veleposlanica u Bruxellesu se samoizolirala

Screenshot: YouTube

STALNA predstavnica RH pri Europskoj uniji Irena Andrassy bila je u kontaktu s osobom iz Vijeća EU-a koja je zaražena koronavirusom te je stoga počela slijediti protokol i iz opreza se samoizolirala, doznaje se od hrvatskog predsjedništva Vijećem EU-a.

Prema zdravstvenom protokolu, sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom trebaju se staviti u izolaciju.

Do sada su u institucijama EU-a potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom, jedan u Europskoj obrambenoj agenciji i jedan u Vijeću EU-a.

Razmjena mišljenja o načinu širenja bolesti

U Bruxellesu je upravo u tijeku drugi izvanredni sastanak ministara zdravstva zemalja članica EU-a koji je hrvatski ministar Vili Beroš sazvao zbog širenja epidemije koronavirusa.

"Cilj nam je na ovom sastanku razmijeniti mišljenja o načinu širenja ove bolesti i razlozima tolikog broja oboljelih na području EU-a", izjavio je ministar Beroš prije početka sastanka.

Veleposlanica ispratila Britance iz EU-a riječima: Dobro da smo vas se riješili

Inače, hrvatska veleposlanica pri Europskoj uniji Irena Andrassy se osramotila svojim (ne)poznavanjem engleskog jezika kad je Veliku Britaniju iz EU-a ispratila riječima "good riddance", odnosno otprilike "dobro da smo vas se riješili".

"Pogrešni oproštaj izgovorila je hrvatska veleposlanica svom britanskom kolegi Timu Barrowu... možda najbolje označava kako su Britanci bili izgubljeni u prijevodu u Bruxellesu", objavio je tom prilikom Financial Times.

List piše da je hrvatska veleposlanica pri EU Irena Andrassy predsjedala zadnjim službenim sastankom EU-a i Velike Britanije jer Hrvatska trenutno obavlja šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom.

FT piše da se britanski veleposlanik Barrow nije uvrijedio, nego je ono što je Irena Andrassy izgovorila smatrao smiješnim. Dodaje se i da je irski veleposlanik umirao od smijeha kad je čuo što je Andrassy rekla.

Pročitajte više